Ο αδερφός του 29χρονου Μιχάλη ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη

«Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον αδερφό μου» δήλωσε εξερχόμενος των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο αδερφός του 29χρονου Μιχάλη, του θύματος των αιματηρών επεισοδίων με οπαδικά κίνητρα, της περασμένης Δευτέρας, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο αδελφός του φιλάθλου της Α.Ε.Κ. πήγε στην Ευελπίδων για να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, καταθέτοντας υπόμνημα στους ανακριτές στο οποίο ζητεί «την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και της απόδοσης ευθυνών σε όσους αιτιωδώς συνετέλεσαν στην δημιουργία συνθηκών που οδήγησαν στην στυγερή δολοφονία του αδερφού μου».

Το υπόμνημα που κατέθεσε:

«Ενώπιον της κας Προέδρου του 25ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών

Προοίμιο

Απόσπασμα από το ποίημα «Σχήμα της απουσίας» του Γιάννη Ρίτσου:

«Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ΄τα σπίτια τους,

Tριγυρίζουν εκεί.

Δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά. Μένουν στο σπίτι κι έχουν μια ξεχωριστή προτίμηση να παίζουν στον κλεισμένο διάδρομο και κάθε μέρα μεγαλώνουν

μέσα στην καρδιά μας,

τόσο που ο πόνος κάτω απ΄τα πλευρά μας

δεν είναι πια απ΄τη στέρηση,

μα από την αύξηση…

Κι αν κάποτε οι γυναίκες βγάζουν μια κραυγή στον ύπνο τους,

είναι που τα κοιλοπονάνε πάλι…»

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΑΙΤΗΜΑ

Του παρισταμένου προς υποστήριξη της κατηγορίας για την αξιόποινη πράξη της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως.

Για τη διενέργεια ανακριτικών πράξεων

με σκοπό τη συλλογή και διατήρηση των αποδείξεων καθώς και για την εξασφάλιση των ιχνών του εγκλήματος και τη διερεύνηση της τέλεσης λοιπών αξιόποινων πράξεων.

Αξιότιμοι κύριοι Δικαστές, ύστερα από την εγκληματική αμέλεια, , αδράνεια, ανοχή και ασυνεννοησία των εμπλεκόμενων ελληνικών αστυνομικών αρχών- από την ώρα που εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων μέχρι την συνάντηση που είχαν με τους εν Ελλάδι συνεργούς τους με κοινό σκοπό την δολοφονική επίθεση ( οι προβοκάτορες την ονόμασαν ραντεβού) σε όσους βρίσκονταν το βράδυ της 7ης Ιουλίου 2023 έξωθεν του Γηπέδου «Αγία Σοφιά» στην Νέα Φιλαδέλφια – δύσπιστος πλέον από επιλογή – επαφίεμαι και εμπιστεύομαι μόνο Εσάς που εκπροσωπείτε την Ελληνική Δικαιοσύνη και την Ελληνική Πολιτεία για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και της απόδοσης ευθυνών σε όσους αιτιωδώς συνετέλεσαν στην δημιουργία συνθηκών που οδήγησαν στην στυγερή δολοφονία του αδερφού μου.

Προς τούτο πρόχειρα υποβάλλω τα κάτωθι αιτήματα-σκέψεις:{ γνωρίζοντας ότι ο φυσικός δικαστής τα έχει ήδη στο μυαλό του}..

• Να συλλεγεί και να τεθεί στην διάθεση της ανάκρισης όλο το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες των συνοριακών σταθμών εισόδου των κατηγορουμένων καθώς και των σταθμών διοδίων που διήλθαν μέχρι την άφιξή τους στην Αττική

• Να συλλεγεί το βιντεοληπτικό υλικό από τους σταθμούς «ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» «ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ» , «ΠΕΡΙΣΣΟΣ», «ΕΙΡΗΝΗ», «ΠΕΥΚΑΚΙΑ»

• Να ανασυρθούν όλα τα δεδομένα (μηνύματα, φωτογραφίες, εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις και βιντεοληπτικό υλικό) από τις κατασχεθείσες στα χέρια των κατηγορουμένων ηλεκτρονικές συσκευές.

• Να τεθούν στην διάθεση της ανάκρισης όλες οι σχετιζόμενες με το τραγικό συμβάν και την παρουσία των κατηγορουμένων στην Ελλάδα – συνομιλίες, αναφορές και ενδοσυνεννοήσεις που έχουν καταγραφεί στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ.

• Να διερευνηθεί αν είχανε μισθωθεί καταλύματα διαμονής στην Ελλάδα και από ποιους.

• Να κληθούν μάρτυρες από Εσάς παθόντες και αστυνομικοί για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών της δολοφονικής επίθεσης που έλαβε χώρα από τους κατηγορουμένους.

• Να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο τουλάχιστον από τις συσκευές που έχουν ήδη κατασχεθεί και αποδίδονται στους κατηγορούμενους, ώστε να διαπιστωθεί εάν οι αλλοδαποί κατηγορούμενοι συνομιλούσαν με Έλληνες υπηκόους και από πότε ξεκίνησε να λαμβάνει χώρα η μεταξύ τους επικοινωνία.

• Να τεθεί στην διάθεση Σας το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης που όπως ακούγεται διενεργείται ήδη εντός της Ελληνικής Αστυνομιας.

Μετά τη λήψη αντιγράφων της δικογραφίας και των απολογιών των κατηγορουμένων επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου.

Πληρεξούσιους Δικηγόρους και αντίκλητους μου διορίζω τους δικηγόρους Αθηνών: α) Χρήστο Ν. Μαυρομάτη του Νικολάου (Α.Μ. Δ.Σ.Α. 23925) και β) Σταύρο Γεωργόπουλο του Ευαγγελου (Α.Μ. Δ.Σ.Α. 24214) τους οποίους εξουσιοδοτώ όπως, αντ’εμού και για λογαριασμό μου, ενεργώντας από κοινού ή κεχωρισμένως, εγχειρίσουν την παρούσα ενώπιον του κ. Προέδρου του 25ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, λάβουν αντίγραφα εκ της σχηματισθείσας ανακριτικής δικογραφίας και προβούν εν γένει σε κάθε αναγκαία διαδικαστική ενέργεια προς υποστήριξη των απορρεόντων δικαιωμάτων μου από την παρούσα δήλωση παραστάσεως για υποστήριξη της κατηγορίας.

skai.gr

 

Διαβάστε επίσης: Μιχάλης Κατσουρής: Προφυλακιστέοι 27 κατηγορούμενοι – Συνεχίζονται οι απολογίες