Αφιέρωμα: 5+1 χρόνια Δημοτική Αρχή – Ο λόγος στον… Τίμο Παπανικολάου

Συνεχίζοντας σήμερα στο Media Group «Agrinio 365» και στις ιστοσελίδες AgrinioTimes.gr και Antenna-Star.gr, το αφιέρωμα στα 5 + 1 χρόνια της Δημοτικής Αρχής Παπαναστασίου, που ξεκινήσαμε προχθές με τον κ. Καραμητσόπουλο (Δείτε ΕΔΩ) και χθες με τον κ. Μερμίγκη (Δείτε ΕΔΩ), δίνουμε σήμερα το λόγο στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», κ. Τίμο Παπανικολάου.

 

Ως γνωστόν, η  Λαϊκή Συσπέιρωση» είναι μια έμπειρη αυτοδιοικητικά παράταξη, η οποία συμμετέχει στις εκλογές του Δήμου Αγρινίου για πάρα πολλά χρόνια. Στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές  που έγιναν για τον Δήμο Αγρινίου, τον Μάιο του 2019 απέσπασε ποσοστό 4,90% (2.693 ψήφους συνολικά) και εξέλεξε δύο δημοτικούς συμβούλους: τον Ιωάννη Καρναβιά και τον υποψήφιο Δήμαρχο, Τίμο Παπανικολάου, ο οποίος μας είπε:

Τίμος Παπανικολάου: «Δεν κρίνουμε το έργο της Δημοτικής Αρχής με θετικό πρόσημο».

Πέρασαν 5+1 χρόνια που την ευθύνη στο Δήμο μας έχει η σημερινή Δημοτική Αρχή, που αν εξαιρέσεις τις αλλαγές προσώπων, δεν θα βρεις ουσιαστικές διαφορές από τα προηγούμενα 5+1 χρόνια που την ευθύνη στο Δήμο μας είχε μια άλλη Δημοτική Αρχή.

Βεβαίως κάθε δημοτική αρχή πρέπει να την κρίνεις μέσα στις συγκεκριμένες συνθήκες στις οποίες λειτουργεί. Και κάθε χρόνο οι συνθήκες μέσα στις οποίες λειτουργούσε η Τ.Δ. γινόταν χειρότερες, αντιδραστικότερες από τις νομοθετικές παρεμβάσεις των κυβερνήσεων διαχρονικά με τον Καποδίστρια, Καλλικράτη, Κλεισθένη 1 αλλά και τις αλλαγές που επέφερε η ΝΔ στον ένα χρόνο διακυβέρνησης. Το δυστύχημα για την Τοπική Διοίκηση και την κοινωνία είναι ότι αυτές τις αλλαγές τις στήριξε και η σημερινή Δημοτική Αρχή.

Οπωσδήποτε δεν υπάρχει Δημοτική Αρχή που στο διάβα της θητείας της δεν έχει να παρουσιάσει έργο , δεν έχει επιλύσει και κάποια χρονίζοντα προβλήματα, δεν έχει κάνει και αναγκαίες παρεμβάσεις. Εκεί που κρίνεται είναι αν προσπάθησε, αν πάλεψε, αν πρόταξε την επίλυση ουσιαστικών λαϊκών προβλημάτων και τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών ή λειτούργησε στα καλούπια που έθετε κάθε φορά η κυβέρνηση, ενστερνιζόταν και υλοποιούσε το ρόλο της Τ.Δ. σαν γρανάζι αντιλαϊκών πολιτικών.

Από αυτή τη σκοπιά δεν κρίνουμε το έργο της Δημοτικής Αρχής με θετικό πρόσημο.

Στο ερώτημα αποδοχή και διαχείριση ή αγωνιστική διεκδίκηση κι επίλυση λαϊκών προβλημάτων του τόπου μας, η Δημοτική Αρχή έχει ταχθεί με το πρώτο μέρος  του ερωτήματος.

Έτσι από την πλευρά μας ερωτήματα ή συμβουλές προς τη Δημοτική Αρχή θα ήταν άστοχα και περιττεύουν.