Αφράτα muffins βρώμης – αμυγδάλου

Τα muffins πάντα είναι μια ωραία πρόταση γιατί είναι ατομικές μερίδες που μπορούμε εύκολα να πάρουμε μαζί μας παντού αλλά και μας δίνουν την δυνατότητα να τα στολίσουμε όπως μας αρέσουν με αμέτρητες επιλογές.

  • Η συνταγή που θα σας δώσω εκτός του ότι είναι πολύ υγιεινή εκδοχή, δεν χρειάζεται κάν να χρησιμοποιήσετε μίξερ, οπότε μάλλον θα γίνουν τα αγαπημένα σας όπως και εμένα!

Υλικά για 7 μεγάλα muffins

  • 140 γραμμάρια αλεύρι βρώμης
  • 80 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου
  • 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα (χωρίς αλουμίνιο)
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 150ml ελαιόλαδο
  • 80 γραμμάρια μέλι
  • 200 γραμμάρια πολτό μήλου (1 μεγάλο μήλο)
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ τα αλεύρια με το baking την κανέλα τη σόδα και το αλάτι
  2. Λιώνω το μήλο σε μπλέντερ αφού έχω αφαιρέσει την φλούδα του και το έχω κόψει σε κομμάτια
  3. Βάζω το λάδι και το μέλι σε μπλέντερ και τα ανακατεύω με ένα σύρμα να μαλακώσει το μέλι και να ενωθούν
  4. Προσθέτω τον πουρέ μήλου και το αυγό και χτυπάω για λίγο και προσθέτω αυτό το μείγμα των υγρών στο μίγμα των στερεών υλικών
  5. Φορώντας ένα γάντι ανακατεύω ελαφρά τα υλικά με το χέρι και μοιράζω σε 7 μεγάλες φόρμες muffin τις οποίες δεν γεμίζω μέχρι πάνω γιατί θα φουσκώσουν
  6. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 25’ στους 160 βαθμούς με αέρα. Αφήνω να κρυώσουν ελαφρά, ξεφορμάρω και αφού κρυώσουν εντελώς αν θέλω τα γεμίζω ή τα γαρνίρω.

Μια νόστιμη επιλογή είναι να τα γεμίσω με το αγαπημένο μου βούτυρο ξηρού καρπού με τη βοήθεια ενός μικρού κορνέ ή να το βάλω από πάνω.

Μπορώ επίσης να γαρνίρω με λιωμένη σοκολάτα ή με κρέμα σαντιγί.