Το Άγιο Φως στο «Ελ. Βενιζέλος» – Η μεταφορά σε όλη την Ελλάδα

Το Άγιο Φως μετέφερε από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα ο ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ μέσα σε ειδικό φανάρι.

Η πτήση αναχώρησε στις 18.:45 και στο «Ελ. Βενιζέλος» το Άγιο Φως έγινε δεκτό με τιμές. Παράλληλα εκεί έχει μαζευτεί και αρκετός κόσμος.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» έγινε με αεροσκάφος Α320neo της AEGEAN, εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα το Άγιο Φως θα μεταφερθεί με πτήσεις της AEGEAN, της Olympic Air, αλλά και της SKY Express σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου πραγματοποιήθηκε σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός.

Λίγα λεπτά πριν από τις 15:00, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’ εξήλθε του Παναγίου Τάφου κρατώντας σε κάθε του χέρι αναμμένα δέσμη με 33 κεριά και μεταλαμπάδευσε το Άγιο Φως στους προσκυνητές που παρίσταντο για το «Δεύτε λάβετε Φως», καθώς και το μήνυμα της Ανάστασης στην ανθρωπότητα, υπό τον χαρμόσυνο ήχο από τις καμπάνες του Ναού της Αναστάσεως.

Μετά την Αφή, ο Πατριάρχης παρέδωσε το Ανέσπερο Φως στον εκπρόσωπο της ελληνικής Πολιτείας, Υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, σε τελετή στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

newsit.gr

 

Διαβάστε επίσης: Παρέλαβε ο Ανδρέας Κατσανιώτης το Άγιο Φως