Παρέλαβε ο Ανδρέας Κατσανιώτης το Άγιο Φως

Παρέλαβε το Άγιο Φως ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο Γ’, στα Ιεροσόλυμα, το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου.

Στην αντιφώνησή του προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κατά την παραλαβή, ο κ. Κατσανιώτης τόνισε πως αποτελεί τιμή για τον ίδιο να παραλαμβάνει από τα χέρια του κ. Θεόφιλου Γ’ το Άγιο Φως και να έχει το προνόμιο να το μεταφέρει, μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα, στον ελληνικό λαό.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η ελληνική Πολιτεία στέκεται πάντοτε δίπλα στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, «στηρίζοντας κάθε προσπάθεια για την προστασία και ανάδειξη των Ιερών προσκυνημάτων της πίστης μας στους Αγίους Τόπους».

Σημειώνεται ότι πραγματοποιούνται ειδικές πτήσεις, που θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε όλη την Ελλάδα.

Η αντιφώνηση Κατσανιώτη:

«Μακαριότατε,

Σεβασμιότατοι,

Σεβαστοί πατέρες,

Αγαπητοί προσκυνητές,

Έχω και φέτος την τιμή να παραλαμβάνω από τα χέρια Σας το Άγιο Φως και το προνόμιο να Το μεταφέρω, μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα, στον ευσεβή λαό της Ελλάδας.

Με ταπεινοφροσύνη και βαθύ σεβασμό παρακολουθήσαμε, μαζί με την ελληνική αντιπροσωπεία και τους χιλιάδες πιστούς, τη μοναδική αυτή στιγμή της Ορθοδοξίας, την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

Για άλλη μία φορά, το Άγιο Φως γαληνεύει την ψυχή μας και ενδυναμώνει την πίστη μας με την ευλογία και την πνευματική Του δύναμη.

Μακαριότατε,

Η φωτισμένη καθοδήγησή Σας και το σεπτό έργο της Αγιοταφικής Αδελφότητας περιφρουρούν αυτήν την ιερή παράδοση από τις δυσκολίες και τις προκλήσεις των καιρών. Η πλήρης καρπών και έργων πνευματική ηγεσία Σας αποτελεί πυξίδα για το ελληνορθόδοξο ποίμνιο της περιοχής Σας.

Η υψηλή αποστολή του Παλαίφατου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων εκτείνεται ανά τους αιώνες, με τον διαρκή αγώνα του για τη διαφύλαξη της Ελληνικής και Ελληνορθοδόξου παρουσίας στην Αγία Γη να είναι αδιαμφισβήτητος.

Η Ελληνική Πολιτεία στέκεται πάντοτε δίπλα Σας, στηρίζοντας κάθε προσπάθεια για την προστασία και ανάδειξη των Ιερών προσκυνημάτων της πίστης μας στους Αγίους Τόπους, και για την προάσπιση των δικαίων και δικαιωμάτων της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, περιλαμβανομένων των ιδιοκτησιακών, καθώς και του Προσκυνηματικού Καθεστώτος.

Επαναλαμβάνοντας λόγια δικά Σας, Μακαριότατε, θα συμφωνήσουμε όλοι: η Ορθοδοξία δεν είναι κουλτούρα, είναι το φως της αλήθειας. Είθε αυτό το φως, το φως που εξήλθε από τον Πανάγιο Τάφο, το φως της Ανάστασης του Χριστού να φέρει το μήνυμα της ζωής, της ειρήνης και της ελπίδας σε ολόκληρη την Οικουμένη!

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!»

 

Διαβάστε επίσης: Άνω Λιόσια: Νεκρή 68χρονη μετά από επίθεση αγέλης σκύλων