Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων: «Για την προστασία της υγείας και του εισοδήματος»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Να δώσουμε αγωνιστικό παρών στη πανελλαδική κινητοποίηση την Τετάρτη 31/3/2021 που καλούν σύλλογοι και ομοσπονδίες. Όλοι και όλες έξω από την εφορία στις 10:30πμ στο Αγρίνιο.

Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας και του εισοδήματος

Οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι συνεχίζουμε να βιώνουμε την αβεβαιότητα και το άγχος για το μέλλον των επιχειρήσεών μας και του εισοδήματός μας.

Η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να πάρει τα αναγκαία επιπρόσθετα μέτρα στήριξης των αυταπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ. Η παράταση του lockdown σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που απλώνεται σε όλους τους κλάδους σφίγγει τη θηλιά στον λαιμό χιλιάδων συνάδελφων που κυριολεκτικά βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού

Η “καραμέλα” πως δεν υπάρχουν χρήματα για να καλυφτούν τα αιτήματά μας είναι τεράστιο ψέμα.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση μοιράζει εκατομμύρια σε ΜΜΕ, σε εταιρείες διοδίων και σε άλλους επιχειρηματικούς ομίλους, αφήνει τους μικρούς αυταπασχολούμενους με τα μισο-δανεικά της “επιστρεπτέας προκαταβολής” και αυτά για όσους μπόρεσαν να τα πάρουν.

Απαιτούμε να παρθούν άμεσα μέτρα για την επιβίωσή μας:

 • Να δοθεί σε όλους τους συναδέλφους και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1.000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοροστικών μέτρων.
 • Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.
 • Ο τρέχων κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν ανάγκη στήριξης.
 • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτιδεύματος. Την μείωση των έμμεσων φόρων.
 • Επιδότητση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
 • Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν την κατανάλωση.
 • Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριαμού για τους α/α.
 • Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για το υπόλοιπο διάστημα για όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.
 • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχειρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Για την Αντιμετώπιση της Πανδημίας

 • Άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πλήρη εξοπλισμό νοσοκομείων και ΠΦΥ, διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ.
 • Δωρεάν μαζικά τέστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.
 • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.
 • Αποσυμφόρηση των ΜΜΜ με προσλήψης προσωπικού και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων που σήμερα βρίσκονται σε απραξία. Ουσιαστικά μέτρα για να ξαναλειτουργήδουν τα σχολεία.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ

25/3/2021