Αγρίνιο: Δείτε πως φαίνεται από Drone ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Ελληνίς»!

Ένα φοβερό βίντεο ανέβηκε στη σελίδα KDrone Hellas στο YouTube μαζί με ένα μίνι-αφιέρωμα σε ιστορικές αναφορές για τον χώρο του Δημοτικού Κινηματογράφου «Ελληνίς». Θα πρέπει να σημειωθεί πως το βίντεο αποτυπώνει τον συγκεκριμένο χώρο από Drone και τα πλάνα είναι μοναδικά….

Χτίστηκε το 1952 και πήρε άδεια λειτουργίας το 1956 όπου και ξεκίνησε τις επίσημες προβολές του. Ιδιοκτήτης ήταν ο Νίκος Κονταξής και για δεκαετίες διασκέδασε τους Αγρινιώτες και όχι μόνο με παραστάσεις πρώτης προβολής, φιλμ νουάρ και Οσκαρικές ταινίες.

Το 1983 ο αείμνηστος Δήμαρχος Αγρινίου Στέλιος Τσιτσιμελής με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και πριν δοθεί όλος ο χώρος αντιπαροχή για τη δημιουργία οικιστικού συμπλέγματος προέβη στην αγορά του κινηματογράφου για τη διάσωσή του.

Από τότε μέχρι και σήμερα αποτελεί σημαντική και μοναδική ως προς τη λειτουργία πολιτιστική υποδομή του Δήμου Αγρινίου στην οποία προβάλλονται αγαπημένες ταινίες του χθες και του σήμερα. Επίσης ανεβαίνουν θεατρικές παραστάσεις και πραγματοποιούνται συναυλίες.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου κου. Γιώργου Παπαναστασίου, το 2022 ο γνωστός Αγρινιώτης ζωγράφος Δημήτρης Κρέτσης, φιλοτέχνησε τις μορφές του Τσάρλι Τσάπλιν και του Θανάση Βέγγου σε μια τεράστια επιφάνεια στο «αποδίπλα» αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο τον πανέμορφο χώρο του κυλικείου αλλά και όλου του Κινηματογράφου.

Επίσης παιδιά από το Καλλιτεχνικό εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου φιλοτέχνησαν διάφορους χώρους υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας τους Μαρίας Μαχαλιώτη.

Υπεύθυνη του Δημοτικού Κινηματογράφου είναι η Χριστίνα Μπαλάσκα η οποία με αγάπη και υπευθυνότητα φροντίζει το σύνολο της λειτουργίας του κινηματογράφου και έχει άμεση συνεργασία με καταξιωμένες εταιρείες στο χώρο.

Music: Inspiring – Emotional Uplifting Piano

Επιμέλεια Βίντεο: Κωσταρέλλος Βασίλης

Σελίδα Facebook: KDrone Hellas

 

Διαβάστε επίσης: Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου: Πρωτοβουλίες για την τουριστική προβολή της περιοχής του έργου (Videos)