Αγρίνιο – Δημοτικό Συμβούλιο: Με ευρεία αποδοχή η αξιοποίηση του Καπνικού Σταθμού

Περίπου 2,5 ώρες διήρκησε η 9η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρίνιου.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης δεν υπήρχαν διαφοροποιήσεις μεταξύ των παρατάξεων, ενώ στο ζήτημα του καπνικού σταθμού η αντιπολίτευση χαιρέτησε και στήριξε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής να παραχωρηθεί προς χρήση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το κτιριακό συγκρότημα στην οδό Ηρακλείτου και να μετατραπεί σε μουσείο και να αξιοποιηθεί η ιστορία του τόπου.

Στο Δ.Σ. έγινε συζήτηση για το θέμα των έργων στην είσοδο της πόλης και τον θάνατο του 51χρονου. Πολλές προτάσεις έπεσαν στο τραπέζι και αναμένεται να συζητηθούν και με την Περιφέρεια που υλοποιεί το έργο.

Στις αρχικές τοποθετήσεις από την Παράταξη της Χριστίνας Σταρακά (η οποία απουσίαζε για επαγγελματικούς λόγους ) μίλησε ο Π. Καψάλης που τόνισε την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας της ΜΕΘ του Νοσοκομείο ενδιαφέρον καταλογίζοντας αδιαφορία από την πλευρά της Κυβέρνησης ενώ είπε ότι η Δημοτική Αρχή τρέχει πίσω από τις εξελίξεις χωρίς να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις. Έπειτα επανάφερε το θέμα του καλοκαιρινού camp για το οποίο το «Αγρίνιο Μπορείς» είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

Ο Δήμαρχος  Αγρινίου απαντώντας στον κ. Καψάλη αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που έχει κάνει ο Δήμος και σκοπίμως αυτές δεν είναι δημόσιες καθώς το θέμα της ΜΕΘ Αγρινίου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο.

Το λόγο έπειτα πήρε ο Γ. Καραμητσόπουλος που αναφέρθηκε σε «χτυπήματα» που δέχεται ο Νομός (ΑΕΙ, Συγκοινωνιακές Υποδομές, Εμβολιασμοί, Υπηρεσίες Υγείας). Παράλληλα, χαρακτήρισε θετικές στις εξελίξεις στο θέμα των καπναποθηκών Παπαπέτρου και τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Θαλασσίου Σκι.

Ο Χρ. Κουτρομάνος από την Παράταξη της Χ. Σταρακά ρώτησε τον Γ. Παπαναστασίου για τις επιστολές προς τον Υπουργό Σπ. Λιβανό για το ζήτημα της ακαρπίας, λέγοντας ότι ο Δήμος άργησε.

Από την πλευρά του ο Στ. Καμμένος έκανε αρχικά ένα γενικό σχόλιο για τις αρνητικές εξελίξεις στο Νοσοκομείο ζητώντας από την Δημοτική Αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες. Επιπλέον αναφέρθηκε και ζητήματα ρύθμισης κυκλοφορίας, και για το παλιό Νοσοκομείο. Ακολούθησε μικρή στιχομυθία με τον Δήμαρχο να λέει «κάνουμε ότι δεν έγινε για 30 χρόνια»

Εκτός της ΜΕΘ και για τις αποζημιώσεις του που αρνείται ο ΕΛΓΑ εξαιτίας των πυρκαγιών του Ιουνίου στην Αβόρανη μίλησε ο Τίμος Παπανικολάου, με τον Δήμαρχο αργότερα να τονίζει ότι θα εξετάσει και θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις.

Τέλος, ο Στ. Μερμίγκης μίλησε για επιτυχημένη διοργάνωση του ΣΚΙ και ζήτησε να είναι το εφαλτήριο αξιοποίησης των εγκαταστάσεων. Ρώτησε επίσης για το θέμα του κόστος αλλά και για τον κόσμο που επισκέφτηκε την πόλη.

Για το «Daily Camp» o κ. Ζαρκαβέλης απάντησε στον Π. Καψάλη. Η υλοποίηση απαιτούσε προετοιμασία ενός μήνα όταν ο Δήμος ήταν στο «κόκκινο» στην πανδημία. Σχολεία ήταν κλειστά ενώ δεν υπήρχαν εγκαταστάσεις και τα πρωτόκολλά δεν επέτρεπαν τη σωστή λειτουργεία. Για το σκι ο Αντιδήμαρχος είπε χαρακτηριστικά «Πρέπει να δώσεις, για να πάρεις» και ότι «είμαστε στα γεγονότα».

Ο Γιώργος Παπαναστασίου έδωσε τις απαντήσεις τους κάνοντας αρχικά ένα σκωπτικό σχόλιο «Η αντιπολίτευση ψάχνει να βρει θέματα για να αρθρώσει λόγο»

  • Για το θέμα της Δ.Ε.Υ.Α. είπε ότι η Αντιπολίτευση ζητά τηλεδιάσκεψη μετά από 15 μήνες και ότι το θέμα ρυθμιστεί.
  • Για την ακαρπία είπε ότι κανείς από την Αντιπολίτευση δεν τον ενόχλησε, ζητώντας ενημέρωση ώστε από κοινού να δίνονται λύσεις.
  • Για την ΜΕΘ ο Δήμαρχος τόνισε ότι θα λειτουργήσει όπως πρέπει με το απαραίτητο προσωπικό.

Για τον Ναυταθλητισμό μάλιστα δεν παρέλειψε να πει ότι είναι στόχος του Δήμου να τον αναπτύξει ακόμα περισσότερο.

Τέλος, για το παλαιό Νοσοκομείο ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις προσπάθειες του διαχρονικά από το 2014 για να αξιοποιηθεί λέγοντας ότι μόνο όταν βγαίνει μπροστά οι Ο.Τ.Α. γίνονται έργα, διότι έχουν όραμα για να κάνουν καλύτερο τον τόπο τους.