Επικαιρότητα
Αγρίνιο: Ημερίδα από την ΕΛ.Φ.Ε.Α. με επίκεντρο τις νέες ψηφιακές υποχρεώσεις επιχειρήσεων και επαγγελματιών
Στο Αγρίνιο κατά τις απογευματινές ώρες της 22ης Ιουνίου πραγματοποιήθηκε Ημερίδα από την ΕΛ.Φ.Ε.Α. με επίκεντρο τις νέες ψηφιακές υποχρεώσεις επιχειρήσεων και επαγγελματιών.
Στο Αγρίνιο κατά τις απογευματινές ώρες της 22ης Ιουνίου πραγματοποιήθηκε Ημερίδα από την ΕΛ.Φ.Ε.Α. με επίκεντρο τις νέες ψηφιακές υποχρεώσεις επιχειρήσεων και επαγγελματιών.
Ενδιαφέρον έδειξαν όσοι βρέθηκαν στην ενημερωτική εκδήλωση της ΕΛ.Φ.Ε.Α., που πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία του Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και την «EntersoftOne».
Αναλύθηκαν οι εξελίξεις στην ηλεκτρονική τιμολόγηση, τα ψηφιακά παραστατικά και το Μητρώο Ιδιοκτησίας Ακινήτων
Με τη συμμετοχή λογιστών και κυρίως μηχανικών πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο η δωρεάν επίκαιρη φορολογική ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσαν η ΕΛ.Φ.Ε.Α. σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και την εταιρεία «EntersoftOne».
Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και αποτέλεσε μια ουσιαστική ευκαιρία ενημέρωσης για τις νέες φορολογικές και ψηφιακές εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινή λειτουργία επιχειρήσεων και επαγγελματιών.
Κεντρικός Εισηγητής της Ημερίδας ήταν ο Απόστολος Αλωνιάτης, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τις αλλαγές που εφαρμόζονται στο πεδίο της ηλεκτρονικής τιμολόγησης μέσω παρόχων, καθώς και τα ζητήματα που αφορούν τα ψηφιακά παραστατικά διακίνησης.
Παράλληλα, έγινε εκτενής αναφορά σε επίκαιρα φορολογικά θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η ενημέρωση σχετικά με το Μητρώο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (Μ.ΙΔ.Α.).
Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τον ψηφιακό μετασχηματισμό της φορολογικής διοίκησης, να θέσουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες απαντήσεις για ζητήματα που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με χρήσιμες επισημάνσεις για τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες λογιστές στο νέο ψηφιακό και φορολογικό περιβάλλον, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη για συνεχή ενημέρωση και προσαρμογή στα νέα δεδομένα.












Διαβάστε επίσης: Βασίλης Σπανάκης από το Αγρίνιο: «Ανακοινώσεις για τον εμπορικό κόσμο από τον Πρωθυπουργό στη Δ.Ε.Θ.»















