Αγρίνιο – Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το 2027 παραδίδεται το διαχρονικό Μουσείο»

Αγρίνιο – Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το 2027 παραδίδεται το διαχρονικό Μουσείο»

Στο Αγρίνιο βρέθηκε σήμερα Σάββατο, 29 Απριλίου 2023 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαΐου.

Το πρωί του Σαββάτου, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη Νάυπακτο και στη συνέχεια παρέστη στην τελετή των εγκαινίων του Ξενοκράτειου Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσολογγίου.

Ο Πρωθυπουργός, τόσο από την αίθουσα του Ξενοκράτειου Μουσείου, όσο και από την κεντρική Πλατεία του Αγρινίου, ανακοίνωσε ότι το 2027, το Μουσείο καπνού Παπαπέτρου θα είναι έτοιμο και θα παραδοθεί στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας και του Αγρινίου ως ένας μοναδικός πολυχώρος πολιτισμού.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων είπε:

Δεκαπέντε καινούργια μουσεία έχουν ήδη παραδοθεί. Δώδεκα έχουν δημοπρατηθεί, πολλά ακόμα μελετώνται. Ένα από αυτά είναι ο χώρος πολιτισμού των αποθηκών καπνού Παπαπέτρου στο Αγρίνιο.

Εμείς τηρούμε, τις δεσμεύσεις μας και το 2027 ο χώρος αυτός θα είναι έτοιμος και θα παραδοθεί στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας και του Αγρινίου ως ένας μοναδικός πολυχώρος πολιτισμού. Μαζί με πολλές άλλες δράσεις.

 

Διαβάστε επίσης: Δέσμευση Μητσοτάκη από Αγρίνιο για την οδική σύνδεση των 100 εκατ. με την Ιόνια Οδό