Αγρίνιο: Με επιτυχία η δράση «Αγαπήστε τα αυτιά σας» (Photos)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης της ακουστικής ικανότητας με τίτλο: «Αγαπήστε τα αυτιά σας», που υλοποίησε η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.), Μέλος του οποίου είναι ο Δήμος Αγρινίου, και την Εταιρεία AKOUSTIKA MEDICA.

Η δράση συμπεριλάμβανε δωρεάν προληπτικό έλεγχο ακουστικής ικανότητας (ωτοσκόπηση) από συνεργαζόμενο ΩΡΛ Ιατρό και εξεταστήκαν 36 συμπολίτες μας.

H Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου κα. Γεωργία Μπόκα και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κος. Γεώργιος Αγραφιώτης συνομίλησαν με τους συμπολίτες μας και ενημέρωσαν για την σημαντικότητα της πρόληψης.

Η ακοή θεωρείται η σημαντικότερη από τις πέντε αισθήσεις, διασφαλίζει την επικοινωνία και την επαφή μεταξύ των ανθρώπων που είναι η βασικότερη παράμετρος στην ανάπτυξη της ομιλίας, μάθησης και της επικοινωνίας που συμβάλει στην αντίληψη του χώρου συμπληρώνοντας έτσι την αίσθηση της όρασης.

To Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αγρινίου στηρίζει την πρόληψη μέσω του προσυμπτωματικού ελέγχου.

Ο θεσμός των κοινωνικών Ιατρείων αποτελεί σημαντικό εργαλείο βοήθειας για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, δίνοντας τους τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε εξετάσεις πρόληψης.

 

Διαβάστε επίσης: Αγρίνιο: Το Δημοτικό Σχολείο Δοκιμίου προσφέρει καρπούς αλληλεγγύης (Photos)