Αγρίνιο: Το Δημοτικό Σχολείο Δοκιμίου προσφέρει καρπούς αλληλεγγύης (Photos)

Με μεγάλη χαρά μοιραζόμαστε την είδηση της αξιέπαινης πρωτοβουλίας που ανέλαβαν τα Τμήματα της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κου. Ευστάθιου Τσέλιου, κας. Χαρίκλειας Μπεκιάρη και κας. Ιωάννας Μαυρίδου.

Στο πλαίσιο Περιβαλλοντικού Προγράμματος και Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, οι μαθητές καλλιέργησαν με φροντίδα ένα λαχανόκηπο. Η σοδειά του, πλούσια σε 250 μαρούλια, κρεμμυδάκια, μυρωδικά και ρόκα, δεν προοριζόταν μόνο για την δική τους κατανάλωση.

Με ενθουσιασμό και πνεύμα προσφοράς, οι μαθητές δώρισαν ολόκληρη τη σοδειά σε δύο δομές που στηρίζουν ευάλωτες ομάδες:

  • Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο – Δομή Παροχής Συσσιτίου Δήμου Αγρινίου: https://www.facebook.com/share/p/dp4LdyeacnwDYXnP/
  • Στο σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στα Καλύβια

Η χαρά της προσφοράς και η καλλιέργεια της αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους τους αποτέλεσαν τους βασικούς στόχους αυτής της πρωτοβουλίας.

Οι μαθητές, μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους, γνώρισαν στην πράξη τον εθελοντισμό και βίωσαν την ικανοποίηση που προσφέρει η ανιδιοτελής προσφορά.

 

Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως το Δημοτικό Σχολείο Δοκιμίου διακρίνεται για την αστείρευτη αλληλεγγύη του προς το συνάνθρωπο.

Συχνά στηρίζει με πολλούς τρόπους δομές που προσφέρουν υποστήριξη σε ευάλωτες ομάδες, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το πνεύμα της συλλογικότητας και της κοινωνικής ευθύνης.

Ας χειροκροτήσουμε θερμά τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το σύνολο του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου για αυτή την άξια πρωτοβουλία που αγγίζει τις καρδιές και υπενθυμίζει σε όλους μας τη δύναμη της αλληλεγγύης.

 

Διαβάστε επίσης: Αγρίνιο: Μετακόμιση Τράπεζας στο νεοκλασικό της Παπαστράτου, στα πρώην «Public» (Photos)