Αγρίνιο: Με ευλάβια πλήθος κόσμου στο Ορατόριο «Ω Γλυκύ μου Έαρ» (Videos – Photos)

Με ευλάβια πλήθος κόσμου παρακολούθησε το Ορατόριο «Ω Γλυκύ μου Έαρ» που πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Αγρινίου και της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας με συνδιοργανωτή την Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας.

Ο Επίτιμος καλεσμένος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος κος. Κωνσταντίνος Πολίτης με καταγωγή από το Αγρίνιο λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παρευρεθεί ωστόσο διαβάστηκε στους παρόντες ο χαιρετισμός που απέστειλε.

Τη δική τους τοποθέτηση έκαναν τόσο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός, εκ μέρους του Δήμου η Αντιδήμαρχος Γεωργία Μπόκα καθώς και η Αντιδήμαρχος Χρσούλα Τασολάμπρου.

Το AgrinioTimesTV ήταν εκεί και σας μεταφέρει αποσπασματικά βίντεο και φωτογραφικό υλικό:

Τους ύμνους, τους θρήνους, τα τραγούδια και τα σολιστικά μέρη έψαλλαν η Βυζαντινή Χορωδία «Αγία Σκέπη» και οι Μουσικοί Χρήστος Ζήσης, Γιώργος Λιούλιος και Θεοδώρα Πατσιαλού, ενώ τα κείμενα επιμελήθηκε η Λένα Ζαμπάρα και στην παρουσίαση του προγράμματος ήταν η Ευδοκία Καλαντζή, όλοι τους Μέλη της χορωδίας.

Παραβρέθηκαν από την Τοπική Κοινότητα Αγρινίου ο κος. Γιάννης Κατσαντάς και η κα. Μαρία Μπίρκου, ο Αρχιμ. Βασίλειος Αγγελάκης κι ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ανδρέα Μακρυνείας κος. Στάθης Λαγός, εκπρόσωποι Φορέων-Συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση ήταν μέρος της δράσης Psaltica Musica Byzantina© της Χορωδίας «Αγία Σκέπη» Αγρινίου.

Ταυτόχρονα η κα. Τασολάμπρου είχε σημαντικές συναντήσεις στο πλαίσιο της πολιτιστικής πολιτικής που ασκεί τα τελευταία χρόνια εντός και εκτός Ελλάδας.

Με την ιδιότητά της και ως Μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αγρινίου και συνεργάτιδας του Δήμαρχου κου. Γιώργου Παπαναστασίου συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο της πόλης του Vaslui κύριο Cătălin Mîndru.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα με αντικείμενο την ανάπτυξη πολιτιστικού Τουρισμού και οι προοπτικές διεύρυνσης και εμβάθυνση της ήδη υπάρχουσας εξαιρετικής συνεργασίας στον τομέα του πολιτιστικού Τουρισμού.

Η κα. Τασολάμπρου συνάντησε επίσης τον Επίσκοπο κ.κ. Ιγνάτιο της Επισκοπής Huși, τον κ. Dumitru Buzatu (Νομάρχης Vaslui County Council) και τον Διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου (Cultural Center Vaslui) κύριο Lucian Onciu με τον οποίο είχει άριστη συνεργασία τους τελευταίους μήνες.

Η εξωστρέφεια και η προβολή της πόλης του Αγρινίου με απώτερο στόχο την πολιτιστική και τουριστική ανάταση της περιοχής αποτελούν προτεραιότητα για τη Χρυσούλα Τασολάμπρου κι αυτό αποδεικνύεται με την ανοδική πορεία που έχουν λάβει τα διεθνή φεστιβάλ που η ίδια έχει ιδρύσει στο Αγρίνιο.

 

Διαβάστε επίσης: Εκδήλωση-Φόρος τιμής στους εκδότες της πόλης του Αγρινίου (Videos – Photos)