Αγρίνιο: Νέες εμβολιαστικές γραμμές στο Κ.Υ. και το Νοσοκομείο – Δηλώσεις Σκορδά στο AgrinioTimes.gr

Ξεκινούν νέες εμβολιαστικές γραμμές στη Νοσηλευτική μονάδα του Αγρινίου και στο Κέντρο Υγείας του Αγρινίου.

Μιλώντας στις ιστοσελίδες του «Agrinio365» Media Group (AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr) ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αγρινίου κ. Βασίλης Σκορδάς αναφέρθηκε στις δύο πρώτες εμβολιαστικές γραμμές με τις οποίες έως σήμερα γίνονται καθημερινά 105 εμβόλια, ενώ με την τρίτη εμβολιαστική γραμμή, η οποία ξεκινά από αύριο Τετάρτη, 17 Μαρτίου με εμβόλια της Pfizer, ο στόχος είναι οι 160 εμβολιασμοί ανά ημέρα.

Όσον αφορά το Νοσοκομείο Αγρινίου εκεί η πρώτη εμβολιαστική γραμμή ξεκίνησε με εμβόλια της Pfizer, αλλά η δεύτερη εμβολιαστική γραμμή, η λειτουργία της οποίας ξεκίνησε σήμερα, θα πραγματοποιεί εμβόλια της AstraZeneca. Ήδη έχουν κλειστεί τα σχετικά ραντεβού και ο εμβολιασμός διεξάγεται κανονικά.

Από την πρώτη μέρα των εμβολιασμών μέχρι χθες το βράδυ στις 9:00 στο Νομό της Αιτωλοακαρνανίας έχουν εμβολιστεί με την 1η δόση του εμβολίου της pfisser, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η ιστοσελίδα https://emvolio.gov.gr/vaccinationtracker 10.889 συνολικά συμπολίτες μας, ενώ με την 2η δόση 4.375. Το σύνολο των εμβολιασμών που πραγματοποιήθηκε στο νομό είναι 15.264, αριθμός που κατατάσσει την Αιτωλοακαρνανία στην 21η θέση ανάμεσα στις 74 θέσεις που διαθέτει ο πίνακας της ιστοσελίδας.

Την περασμένη Κυριακή, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κατέληξε στην απόφαση να συνεχιστούν κανονικά και με βάση τον προγραμματισμό που έχουν γίνει οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ελλάδα. Παρά το γεγονός των διαδοχικών ανακοινώσεων από Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία περί αναστολής της χορήγησης του εν λόγω εμβολίου μετά τις αναφορές για περιστατικά θρομβώσεων κυβερνητικές πηγές υποστήριξαν ότι οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο πραγματοποιούνται με βάση τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Μ.Α.) για το εμβόλιο της AstraZeneca. Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι εάν αλλάξει η γνωμοδότηση του Ε.Μ.Α. είναι προφανές ότι η Ελλάδα θα συνταχθεί με αυτήν.

Όπως έγινε γνωστό η Επιτροπή Ασφάλειας του E.M.A. (PRAC) θα επανεξετάσει περαιτέρω το ζήτημα σήμερα, Τρίτη, και κάλεσε έκτακτη συνεδρίαση την Πέμπτη 18 Μαρτίου για να ολοκληρώσει τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι αυτή τη στιγμή και να προχωρήσει σε τυχόν περαιτέρω ενέργειες που ενδέχεται να χρειαστούν.