Αγρίνιο: Με συμμετοχή η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου (Videos – Photos)

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, 21 Σεπτεμβρίου 2023 στην Πλατεία Δημοκρατίας από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου συμμετέχοντας  ενεργά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία για να μην περάσει το νέο αντεργαατικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με το οποίο καταργείται το πενθήμερο και το 8ωρο.

Όπως, ανέφερε και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, Γιώργος Ντουντούμης η απεργία γίνεται για τους παρακάτω λόγους:

  • Για να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης .
  • Για να φέρουμε στο προσκήνιο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών με σταθερή και μόνιμη εργασία, με συλλογικές συμβάσεις εργασίας που να προβλέπουν αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα με σύγχρονα δικαιώματα.
  • Για να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος, για 7ωρο-5νθημερο-35ωρο με κατάργηση των συμβάσεων ομηρίας.
  • Για την προστασία και τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων.
  • Για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια, για την προστασία της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς.
  • Για να παρθούν τώρα μέτρα επιβίωσης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής, των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας.
  • Για να μην ξεχαστεί αυτό το νέο έγκλημα που ήδη μετρά  δολοφονημένους. Ε.Ε.– κυβέρνηση – δήμαρχοι – περιφερειάρχες – επιχειρηματικοί όμιλοι, έχουν τη μοναδική ευθύνη.

Μετά το τέλος της κεντρικής ομιλίας ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης με τη συμμετοχή Σωματείων και Μελών του Εργατικού Κέντρου, Συλλόγων της Εκπαίδευσης, Συνταξιούχων αλλά και Οικοδόμων της Αιτωλοακαρνανίας καθώς και πλήθος κόσμου που συμμετείχε ενεργά.

Το AgrinioTimes.gr ήταν εκεί και σας μεταφέρει δηλώσεις, αποσπασματικά βίντεο καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό:

 

 

 

Διαβάστε επίσης: Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: «Η ανελέητη επίθεση στα εργασιακά συνεχίζεται και εντείνεται»