Αγρίνιο: Και τρίτο κρούσμα στο 1ο Λύκειο – Πιθανό κλείσιμο του σχολείου

Ένα ακόμη κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε σήμερα μετά τα αποτελέσματα των PCR tests που έγιναν την Πέμπτη σε 2 μαθητές του 1ου Λυκείου Αγρινίου.

Πρόκειτε για μαθήτρια της Τρίτης Τάξης του Λυκείου, η οποία ήταν εμπύρετη και είχε θεωρηθεί ως «ύποπτο κρούσμα».

Να υπενθυμίσουμε ότι τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 είχαν ανιχνευτεί την Πέμπτη σε τμήματα της Πρώτης και της Τρίτης Λυκείου.

Τα δύο αυτά τμήματα, αλλά και τα τμήματα των «ύποπτων» κρουσμάτων, έχουν μπει ήδη σε αναστολή από την Πέμπτη, με τη διεύθυνση του Λυκείου να θεωρεί, ότι επειδή, τα συγκεκριμένη τμήματα, τα οποία είναι γενικής κατεύθυνσης και εμπλέκονται στη μαθησιακή διαδικασία με τμήματα κατευθύνσεων, μπορεί να έχουν δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα.

Μετά την επιβεβαίωση του τρίτου κρούσματος είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ολική αναστολή των μαθημάτων του Σχολείου από τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, καθώς με βάση τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, ολόκληρη η Σχολική μονάδα θα πρέπει να κλέισει σε περίπτωση καταγραφής 3 κρουσμάτων της νόσου Covid-19.

Ο Δήμος Αγρινίου έχει πραγματοποιήσει απολυμάνσεις σε τμήματα του σχολείου, ενώ αναμένεται και γενική απολύμανση του σχολικού συγκροτήματος τις επόμενες μέρες.

Εξ ‘ άλλου, από τον Ε.Ο.Δ.Υ. και την 3η Τ.ΟΜ.Υ. Αγρινίου, έχει προγραμματιστεί να γίνουν Covid tests σε όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.