Αγρίνιο: Βρέφος Ρομά με κορωνοϊό αναστατώνει τα Αϊ Βασιλιώτικα – Δήλωση Ζαρκαβέλη

Την περασμένη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 ένα βρέφος επτά μηνών μιας οικογένειας Ρομά η οποία μένει στα Αϊ Βασιλιώτικα έφτασε στο Νοσοκομείο Αγρινίου με συμπτώματα κορωνοϊού. Μετά το τεστ που πραγματοποιήθηκε το βρέφος διαγνώσθηκε θετικό στον ιό.

Παρά το γεγονός ότι κανένα άλλο μέλος της οικογένειας δεν είναι θετικό σύμφωνα με την ιχνηλάτηση που διενεργήθηκε και παρά το γεγονός ότι ολόκληρη η οικογένεια έχει τεθεί στην προβλεπόμενη κατ’ οίκον καραντίνα των δεκατεσσάρων ημερών στην τοπική κοινωνία ήδη έχουν αρχίσει να διαφαίνονται κοινωνικές άμυνες που οδηγούν σε κοινωνική ανησυχία.

Πρώτη καταγραφή αυτής της ανησυχίας έχει παρατηρηθεί στο σχολείο της περιοχής (13 Δημοτικό) από γονείς, οι οποίοι θέτουν ζητήματα επικινδυνότητας της λειτουργίας του.

Σύμφωνα με όσα μας ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για ζητήματα παιδείας του Δήμου Αγρίνιου Χρήστος Ζαρκαβέλης: «Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε μαθητή και η οδηγία που δόθηκε είναι να παρακολουθήσουμε σε αυτό το επίπεδο την εξέλιξη μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και θα πάρουμε τις όποιες αποφάσεις».


Λευτέρης Τηλιγάδας

«Agrinio365» Media Group | AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr