Αλεξάνδρα Αργυροπούλου: «Το Μανχάταν είναι ένα «νεκρό» προάστιο»

«Φοβάμαι, όχι επειδή δεν προσέχω εγώ. Φοβάμαι την απροσεξία των ανθρώπων που πιστεύουν ότι δεν θα κολλήσουν ή δεν προσέχουν, παρά τα όσα τραγικά συμβαίνουν» δηλώνει η Ελληνίδα δικηγόρος Αλεξάνδρα Αργυροπούλου στο protothema.gr

Η Αλεξάνδρα Αργυροπούλου κοιτάζει αρκετές φορές την ημέρα την θέα έξω από τα παράθυρα της κατοικίας της στο Μανχάταν, εκεί όπου παραμένει από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου. Το θέαμα είναι αποκαρδιωτικό. Διάσημοι δρόμοι είναι άδειοι, όλα τα καταστήματα κλειστά και σχεδόν κανείς δεν κυκλοφορεί σε δρόμους, όπως η φημισμένη 5η Λεωφόρος.

«Το Μανχάταν είναι πλέον ένα νεκρό προάστιο» μου τονίζει η Ελληνίδα δικηγόρος, προσθέτοντας: «Οι συγκοινωνίες είναι ελάχιστες, αφού λεωφορεία και μετρό εκτελούν ελάχιστα δρομολόγια, ενώ, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας, οι πολίτες μένουν στα σπίτια τους».

Η ίδια μαζί με τον συζυγό της εργάζονται από το σπίτι τους, αποφεύγουν να βγαίνουν έξω και βιώνουν μια νέα πραγματικότητα, στο πιο διάσημο προάστιο της Νέας Υόρκης. «Ταξίδεψα εδώ για επαγγελματικούς λόγους στις αρχές του νέου έτους και κανονικά θα επέστρεφα στην Ελλάδα στις 31 Μαρτίου, όμως βλέποντας τα τραγικά γεγονότα σε χώρες της Ευρώπης, αποφάσισα να μείνω» εξηγεί.

Παρότι υπήρχαν τρόποι να γυρίσει, επέλεξε να παραμείνει, από την στιγμή που δεν υπήρχε απευθείας πτήση Νέα Υόρκη-Αθήνα, αλλά, αν ταξίδευε, θα έπρεπε να το κάνει με έναν ενδιάμεσο σταθμό: «Έχω την τύχη να ζω στο Μανχάταν μαζί με τον σύζυγό μου και δουλεύουμε καθιημερινά στο διαμέρισμά μας, δεν βγαίνουμε ούτε επιδιώκουμε άσκοπες βόλτες».

Αντίθετα, όπως μου λέει, τα απογεύματα κυρίως, πολλοί νέοι άνθρωποι αθλούνται στο Central Park, αφού δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας και ο καιρός είναι πολύ καλός.
ny2

Την ρωτάω για την κατάσταση που επικρατεί στα σούπερ μάρκετ, αν υπάρχουν ουρές και ελλείψεις σε προϊόντα και η απάντηση της ήταν ξεκάθαρη: «Είτε το πιστεύετε είτε όχι, χρειάστηκε να περάσουν δύο εβδομάδες για να βρώ χαρτί τουαλέτας, το οποίο εξαφανιζόταν σε χρόνο dt από τα ράφια. Δεν θυμάμαι πόσες φορές ήρθα, αλλά ό,τι έχει σχέση με χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες, υγρά μαντιλάκια και απολυμαντικά, φεύγει αμέσως».

Η κουβέντα μας τελειώνει με το ερώτημα αν φοβάται ότι θα κολλήσει τον ιό, που σαρώνει την Νέα Υόρκη και άλλες πολιτείες των Η.Π.Α., που πλέον είναι πρώτες σε όλο τον κόσμο στα κρούσματα: «Δεν θα έπρεπε κανονικά, αλλά φοβάμαι, όχι επειδή δεν προσέχω εγώ. Φοβάμαι την απροσεξία των ανθρώπων που πιστεύουν ότι δεν θα κολλήσουν ή δεν προσέχουν, παρά τα όσα τραγικά συμβαίνουν».

Διονύσης Θανάσουλας – protothema.gr