Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη πρώην Αρχιμανδρίτης για διακίνηση πορνογραφικού υλικού

Ο 45χρονος πρώην Αρχιμανδρίτης συνελήφθη μετά από καταγγελία της πρώην συντρόφου του – Είχε κοινοποιήσει γυμνές φωτογραφίες της σε συναδέλφους της

Ο πρώην Αρχιμανδρίτης στην Αλεξανδρούπολη φαίνεται πως είχε προκαλέσει εκτός από τη δυσαρέσκεια της εκκλησίας για την συμπεριφορά του, σοβαρά προβλήματα σε ανθρώπους που σχετίζονταν μαζί του. Όπως αναφέρει το e evros o 45χρονος πρώην ιερέας συνελήφθη την περασμένη Κυριακή (18 Δεκεμβρίου) για διακίνηση πορνογραφικού υλικού.

Συγκεκριμένα ο πρώην ιερέας απέκτησε παράνομα πρόσβαση στον προσωπικό λογαριασμό μέσου κοινωνικής δικτύωσης μιας πρώην συντρόφου του και ανέβασε δύο γυμνές φωτογραφίες της σε ομάδα ατόμων εργασιακού περιβάλλοντος της όπου φαινόταν ως αποστολέας η ίδια.

Τις εν λόγω φωτογραφίες τις είχε αποθηκευμένες ο ίδιος στη συσκευή του κινητού του τηλεφώνου και είχαν τραβηχτεί πριν χρόνια την περίοδο που ήταν ζευγάρι.

Όταν η πρώην σύντροφός του αντιλήφθηκε τι έχει συμβεί μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής στην οποία διαμένει και υπέβαλε μήνυση σε βάρος του.

«Ορθώς η εκκλησία τον απομάκρυνε»

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι Αρχές στην Αλεξανδρούπολη και ο πρώην ιερέας συνελήφθη και οδηγήθηκε στα κρατητήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες ο φερόμενος δράστης αφέθηκε ελεύθερος αφού πρώτα ο Εισαγγελέας διέταξε να διενεργηθεί ανάκριση.

Ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης, Ειρηναίος, έκανε λόγο για έναν άνθρωπο επικίνδυνο και παραβατικό, τον οποίον η εκκλησία ορθώς καθαίρεσε εδώ και χρόνια. Όπως είπε τα ράσα που φοράει είναι αποκριάτικα, και συνέστησε προσοχή στους πιστούς. Η Μητρόπολη, όπως είπε, συνεχίζει τα δικαστήρια εναντίον του ενώ σημείωσε ότι ο πρώην ιερέας συνεχίζει να εκμεταλλεύεται πιστούς οικονομικά.

in.gr