Ο Αλέξης Τσίπρας παρέδωσε το «τιμόνι» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. στον Στέφανο Κασσελάκη (Video)

Ο Αλέξης Τσίπρας παρέδωσε το «τιμόνι» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. στον Στέφανο Κασσελάκη

Νέα σελίδα γύρισε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., με τον Αλέξη Τσίπρα να παραδίδει το «τιμόνι» του κόμματος στον Στέφανο Κασσελάκη μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (25.09.23), στο μεταξύ τους τετ-α-τετ την επομένη των Εκλογών.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη ως Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα να του δίνει «θερμά συγχαρητήρια».

«Να χαρείς αυτές τις ημέρες γιατί οι χαρές δεν είναι περίσσιες στην πολιτική», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας στον κ. Κασσελάκη στο σύντομο διάλογο που είχαν οι δυο τους on camera.

«Θερμά συγχαρητήρια από κοντά. Σου εύχομαι να είσαι σιδεροκέφαλος. Θα σου χρειαστεί. Έτσι λέμε εδώ, πιστεύω να έχεις ακούσει αυτή την έκφραση. Να χαρείς αυτές τις ημέρες και μετά να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνεις. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε μεγάλες δυσκολίες. Ενότητα και συντροφικότητα. Κρατάω τη φράση που είπες πως στους συντρόφους κι ο δεύτερος είναι πρώτος».

Δείτε το σχετικό βίντεο με ένα κλικ ΕΔΩ

Ολόκληρος ο διάλογος Τσίπρα – Κασσελάκη

Τσίπρας: Στέφανε, συγχαρητήρια.

Κασσελάκης: Ευχαριστώ πολύ, πρόεδρε.

Τσίπρας: Από κοντά σού εύχομαι να είσαι σιδεροκέφαλος -έτσι λέμε εδώ. Πιστεύω να έχεις ακούσει αυτή την έκφραση γιατί θα σου χρειαστεί. Το μόνο που έχω να σου πω είναι να χαρείς αυτές τις μέρες δίχως ενοχές, γιατί όποιος μπαίνει στην πολιτική πρέπει να ξέρει ότι οι χαρές δεν είναι περίσσιες και οι δυσκολίες είναι συνεχόμενες. Να χαρείς αυτές τις μέρες και μετά να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνεις και τις δυνατότητες που υπάρχουν. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε δυσκολίες μεγάλες. Κρατάω μια φράση που είπες ότι στους συντρόφους και ο δεύτερος είναι πρώτος, δεν είναι όπως στο ΝΒΑ.

Κασσελάκης: Εσείς βλέπετε πιο πολύ από εμένα.

Τσίπρας: Εγώ δεν βλέπω basebal.

Κασσελάκης: Στους πολέμους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος δεν είναι τίποτα. Στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος.

Τσίπρας: Έτσι.

Σημειώνεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την είσοδό του στη Βουλή για το ραντεβού του με τον κ. Τσίπρα συνοδευόταν από τον Ευάγγελο Αποστολάκη.

Η επόμενη ημέρα και το στοίχημα της ενότητας

Η επόμενη μέρα στο κόμμα, με φόντο την αλλαγή σκηνικού υπό την προεδρία Κασσελάκη, βρίσκεται στο επίκεντρο της Κουμουνδούρου αλλά και όλης της εγχώριας πολιτικής σκηνής. Το μεγάλο crash test για τον νέο αρχηγό είναι η ενότητα της Παράταξης.

Αρκετοί δεν είδαν με καλό μάτι την εκλογή του – νεοφερμένου στην πολιτική – Στέφανου Κασσελάκη, ενώ μεγάλο «αγκάθι» θα είναι και το γεγονός ότι ο νέος Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα είναι εξωκοινοβουλευτικός πρόεδρος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, καθώς δεν έχει εκλεγεί βουλευτής.

Ενδεικτικές οι αιχμηρές δηλώσεις του Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος έστειλε το μήνυμα πως «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τελείωσε».

«Αυτό που έγινε δεν διδάσκεται. Θα μας γράψουν στις σχολές της Πολιτικής Επιστήμης σε όλο τον κόσμο. Έγινε για πρώτη φορά και πιστεύω πως δε θα ξαναγίνει» σχολίασε για τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη ο Στέλιος Κούλογλου.

Και συνέχισε, λέγοντας, πως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τελείωσε: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τελείωσε κατά την γνώμη μου. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που τον ξέραμε ως αριστερό κόμμα τελείωσε. Έχουμε ένα καινούργιο κόμμα στην πραγματικότητα που διατηρεί ακόμα το brand name, τα γραφεία, τα μέσα ενημέρωσης, την κρατική χρηματοδότηση. Πρέπει να δούμε εάν αυτό που γίνεται θα είναι ένα άλμα προς τα εμπρός ή ένα άλμα στο κενό».

Τόνισε, δε, πως πλέον η Αριστερά είναι μια μετεξέλιξη από ροκ συγκρότημα σε ελαφρύ ποπ.

Για τον Στέφανο Κασσελάκη, είπε πως δε ξέρει την πολιτική πολύ καλά και πρακτικά θα πρέπει να δώσει εξετάσεις.

Όπως είπε, κανείς δεν θα ξεκινήσει τώρα ανταρτοπόλεμο, ενώ σημείωσε πως η εκλογή Κασσελάκη είναι αποτέλεσμα μιας εκφυλιστικής κατάστασης, που επικρατούσε στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην ιδεολογία, καθώς πλέον έχουν χαθεί οι αναφορές.

Υπενθυμίζεται δε ότι χθες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απέφυγε να δώσει συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο και σημείωσε: «Η Αριστερά είναι εδώ. Είναι μαθημένη στα δύσκολα. Με παρακαταθήκη τις νίκες, τις ιδέες και τις αξίες μας, συνεχίζουμε πάντα αριστερά»…

newsit.gr

 

Διαβάστε επίσης: Οι δηλώσεις Κασσελάκη – Αχτσιόγλου | Στις 12 η συνάντηση του νέου Προέδρου με τον Τσίπρα