Ανεμβολίαστοι Υγειονομικοί: Συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών την Τετάρτη για το πρωτόκολλο επιστροφής στο Ε.Σ.Υ.

Συνεδριάζει την ερχόμενη Τετάρτη η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό προκειμένου να αποφασίσουν ποιο θα είναι το πρωτόκολλο που θα τηρηθεί για να επιστρέψουν στο ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

Οι ειδικοί θα κληθούν να δώσουν με λεπτομέρεια τον τρόπο που θα γυρίσουν στην εργασία τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ώστε να υπάρχει προστασία των ασθενών και της δημόσιας υγείας σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Τι θα περιλαμβάνει το πρωτόκολλο

Ήδη πάντως ο υπουργός Υγείας έχει δώσει το στίγμα των μέτρων που θα τηρηθούν καθώς αναμένεται να είναι εξαιρετικά αυστηρά.

Όπως έχει δηλώσει ο Θάνος Πλεύρης: «Είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ την απόφαση του ΣτΕ, θα υπάρξει όμως ένα τέτοιο πρωτόκολλο, προκειμένου η επιστροφή αυτών των ανθρώπων να μην οδηγήσει σε επικινδυνότητα τη δημόσια υγεία και αυτό το πρωτόκολλο θα υπάρξει και θα είναι αυστηρό.

Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, θα θέσουμε το θέμα ότι πρέπει να συμμορφωθούμε με την απόφαση του ΣτΕ και να επιστρέψουν οι υγειονομικοί και στην Επιτροπή η οποία θα συνεδριάσει».

Βέβαια, η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει λάβει ήδη τις αποφάσεις της και θα ζητήσει από τους ειδικούς ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο.

Όπως έχει αποκαλύψει το ethnos.gr, η κυβέρνηση προτίθεται να λάβει μέτρα δύο ταχυτήτων για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Άλλα για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που έρχονται σε επαφή με τους ασθενείς και άλλα για τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Βέβαιον θεωρείται πως δεν θα επιστρέψουν με ένα rapid test την εβδομάδα αλλά τουλάχιστον με δύο. Το σκεπτικό είναι πως ένα rapid test πραγματοποιούν σήμερα και οι επισκέπτες των νοσοκομείων εάν θέλουν να δουν κάποιον ασθενή.

Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξουν και μέτρα εντός των κλινικών. Τουλάχιστον αυτό επιδιώκει η κυβέρνηση. Άγνωστο τι θα αποφανθούν οι ειδικοί της επιτροπής.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τις επίσημες καταγραφές του υπουργείου Υγείας, 170 είναι οι ανεμβολίαστοι γιατροί, 800 οι νοσηλευτές ενώ οι υπόλοιποι είναι διοικητικοί υπάλληλοι. Συνολικά 7.000 είναι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, αλλά οι 5.300 εργάζονται ήδη με πιστοποιητικό νόσησης, ενώ 1.700 υγειονομικοί είναι σε αναστολή και αναμένεται να επιστρέψουν.

 

 

ethnos.gr