Antenna Star – Γ. Λουριδάς: «Μεγάλες προσδοκίες από το 2ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ» (Ηχητικό)

Για το 2ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου «Οι Μονόλογοι της Λήδας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 24 – 26 Ιουνίου 2022, μίλησε ο εμπνευστής του Φεστιβάλ, Σκηνοθέτης Γιώργος Λουριδάς στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Αυτή είναι η Ζωή» με τη Νάντια Μπούτα.

Μετά από μια σύντομη αναφορά στο 1ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου το οποίο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά τον Μάιο του 2021 με μεγάλη επιτυχία, ο κ. Λουριδάς αναφέρθηκε στη διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ, το οποίο, όπως είπε, θα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, μιας και θα παρουσιαστεί με τη φυσική παρουσία των θεατών στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου, και μάλιστα με τη συμμετοχή πολλών διάσημων Σκηνοθετών και ανθρώπων της 7ης Τέχνης, όπως ο Αμερικανός Σκηνοθέτης Samuel Tressler.

Ο κ. Λουριδας είπε χαρακτηριστικά ότι ο Samuel Tressler IV έχει γυρίσει το ψυχολογικό θρίλερ «Leda» εμπνευσμένο από την ιστορία της Λήδας και το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στην Ευρώπη με το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου στις 24 Ιουνίου. Μαζί του θα έρθει και η πρωταγωνίστρια της ταινίας Adeline Thery.

Μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων θα είναι και ο τούρκος Σκηνοθέτης Adem İşler με την ταινία «Bell Pepper», H Ελβετίδα Σκηνοθέτης Christina Ruloff με τις ταινίες της «The Body and The Name» και την προσωπική ταινία «The End of two lives», καθώς και η Λιθουανή ηθοποιός και μέλος της κριτικής επιτροπής Daiva Malinauskaite που αναμένεται να παρουσιάσει και ένα mini show.

Το Φεστιβάλ επικεντρώνεται στους κινηματογραφικούς μονόλογους και τις μικρού μήκους ταινίες και στο πρόγραμμά του υπάρχει διαγωνιστικό τμήμα, με έξι βραβεία (τρία βραβεία κοινού) αλλά και προβολή ταινιών εκτός διαγωνιστικού.

Η κριτική επιτροπή απαρτίζεται επίσης από τους: Θεοδώρα Μαλλιαρού, Αντώνη Χαμαλέτσο, Αγγελική Μαραθιά, Ιωάννα Σκλαβενίτη.

Παρουσιάστρια του φεστιβάλ είναι η Αριάδνη Δάντε (συγγραφέας και Υποψήφια Διδάκτωρ στη Διδακτική της Πληροφορικής).

Ο κ. Λουριδάς επίσης είπε ότι ο κόσμος του Αγρινίου δέχθηκε πολύ εγκάρδια το 1ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ στο Αγρίνιο και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι και η δεύτερη προσπάθεια θα έχει επιτυχία, επισήμανε παρόλα αυτά ότι το μέλλον του Φεστιβάλ εξαρτάται από την ανταπόκριση του Αγρινιώτικου κοινού. «Όσο πιο μεγάλη θα είναι η ανταπόκριση του κόσμου, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η εξέλιξη του Φεστιβάλ», είπε χαρακτηριστηκα ο κ. Λουριδάς.

Τόνισε πάντως ότι υπάρχουν «μεγάλες προσδοκίες και επιδιώξεις και ένα μεγάλο όραμα για τα επόμενα χρόνια», ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την προετοιμασία και διοργάνωσή του.

Δείτε το trailer του 2ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Αγρινίου «Οι Μονόλογοι της Λήδας»:

Ιδιαίτερη αναφορά στη συνέντευξη του κ. Λουριδά έγινε στο άγαλμα της Λήδας, το οποίο είναι μια δημιουργία της Νεφέλης Εκάτης Κατσαρού και η βάση του φιλοτεχνήθηκε από πωρόλιθο, και το οποίο είναι μια ευγενική χορηγία από τα «Μάρμαρα Σαμψών Α.Ε.».

Μέγας και αποκλειστικός χορηγός του Φεστιβάλ είναι η εταιρεία κουφωμάτων αλουμινίου Aluxal Karachalios.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Σκηνοθέτη Γιώργου Λουριδά στον Antenna-Star 103.5:

Εισιτήρια για το Φεστιβάλ μπορείτε να προμηθευτείτε διαδικτυακά μέσω viva: 

https://www.viva.gr/tickets/festival/theaterondemand/diethnes-kinimatografiko-festibal-agriniou/

Και από τα εξής σημεία στο Αγρίνιο:

Τα Καφέ:

Σείριος (Πάνου Σούλου 3, Αγρίνιο, Τηλ. 2641020064),

Διόσκουροι (πεζόδρομος Μεσολογγίου 1, Αγρίνιο, Τηλ. 6974473540),

Ακροβάτης (Καραισκάκη 16, Αγρίνιο, Τηλ. 2641305774)

Τα Βιβλιοπωλεία:

Αγαύη (Γ. Καραπαπά 16, Αγρίνιο, 2641181643),

Χριστοδουλόπουλος (Παπαστράτου 10, Αγρίνιο, Τηλ. 2641028017)

Κρατήσεις γίνονται και τηλεφωνικά στο: 694-2838569