Οι αριθμοί του κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Όσο προχωράει η καραντίνα όλο και πιο πολύ η πίεση στο σύστημα υγείας αυξάνει και δυσκολεύει όλο και περισσότερο η καθημερινότητα στα νοσοκομεία της χώρας.

Το ίδιο συμβαίνει και στην Αιτωλοακαρνανία η οποία εδώ και μία εβδομάδα, ως γνωστόν, βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο, ελπίζοντας ότι σήμερα το απόγευμα στις ανακοινώσεις των κρουσμάτων από το ΕΟΔΥ, θα υπάρξει και μια ανακοίνωση για το νομό μας, προς μια καλύτερη θέση στην συνολική κατάσταση των κρουσμάτων της χώρας.

Στο Νοσοκομείου Αγρινίου η κατάσταση, μέχρι πριν από λίγα λεπτά ήταν η ακόλουθη:

Στη κλινική covid-19 του τρίτου ορόφου,  η συνολική δύναμη της οποίας είναι τα 32 περίπου κρεβάτια, με δυνατότητα όμως πρόσθεσης και άλλων ακόμα, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 22 ασθενής με κορωνοϊό, καθώς και 3 συμπολίτες μας ακόμα οι οποίοι θεωρούνται «ύποπτα κρούσματα».

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται διασωληνωμένοι 5 ασθενής στα πέντε από τα έξι κρεββάτια που διαθέτει η μονάδα.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι ήδη η τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου εργάζεται πυρετωδώς έτσι ώστε να ετοιμαστούν οι απαραίτητοι χώροι για να ξεκινήσει η λειτουργία άλλων τριών κρεβατιών.


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | Antenna-Star.gr, AgrinioTimes.gr