Ατομικά cheesecake με φρούτα του δάσους

Συστατικά

TIPΤσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Για τη βάση
100 γρ. μπισκότα τύπου digestive, τριμμένα
40 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για την κρέμα
100 γρ. φρούτα του δάσους
60 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
500 γρ. τυρί κρέμα
Για το σερβίρισμα
φρούτα του δάσους
ζάχαρη άχνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

TIPΚαθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Για τη βάση
Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο και πάρει το μείγμα μας την υφή βρεγμένης άμμου.
Αφήνουμε στην άκρη.
Για την κρέμα
Σε ένα πολυκόφτη βάζουμε τα φρούτα του δάσους και χτυπάμε για να πολτοποιηθούν.
Μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, τον χυμό λεμονιού, το τυρί κρέμα και χτυπάμε με το σύρμα, με μίξερ χειρός, σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά για να δέσουν τα υλικά και σφίξει η κρέμα.
Βάζουμε μέσα στο μπολ με την κρέμα τα πολτοποιημένα φρούτα του δάσους και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στην άκρη.
Για το σερβίρισμα
Μοιράζουμε το μείγμα της βάσης σε ποτήρια της αρεσκείας μας. Δεν το πιέζουμε με ένα κουτάλι. Θέλουμε να έχει ανάλαφρη υφή.
Γεμίζουμε με την κρέμα και σερβίρουμε με φρούτα του δάσους και ζάχαρη άχνη.
akispetretzikis.com