Connect with us

Αθλητισμός

Basketball Champions League: Ξεκίνησε με το… δεξί ο Προμηθέας Πατρών!

Ο Προμηθέας Πατρών έκανε ιδανική πρεμιέρα στο Basketball Champions League, αφού επικράτησε με 89-83 της Χάιντελμπεργκ στο «Δημήτρης Τόφαλος»!

Ο Προμηθέας Πατρών έκανε ιδανική πρεμιέρα στο Basketball Champions League, αφού επικράτησε με 89-83 της Χάιντελμπεργκ στο «Δημήτρης Τόφαλος»!

Η ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της, πραγματοποιώντας εξαιρετική εκκίνηση και χτίζοντας διαφορά ασφαλείας με το εντυπωσιακό 36-13 στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου.

Οι Πατρινοί κυριάρχησαν σε άμυνα και επίθεση, βάζοντας γερές βάσεις για την πρώτη τους ευρωπαϊκή νίκη της σεζόν.

Οι Γερμανοί, ωστόσο, δεν τα παράτησαν. Εκμεταλλεύτηκαν το πεντάλεπτο επιθετικό «Black Out» του Προμηθέα στην τέταρτη περίοδο και μείωσαν σε 79-76, απειλώντας με ανατροπή.

Κάπου εκεί, όμως, μίλησε η ψυχραιμία και η ποιότητα των Γηπεδούχων.

Ένα χαμένο lay-up του Γουέδερς, δύο βολές του ΜακΚάλουμ και ακόμη ένα καθοριστικό καλάθι του ίδιου έφεραν ξανά τον έλεγχο, με το σκορ να φτάνει στο 84-79 και την ομάδα της Πάτρας να «κλειδώνει» το αποτέλεσμα.

Πρώτος σκόρερ και ηγέτης για ακόμη ένα βράδυ ο Ρομπ Γκρέι με 20 πόντους, αποδεικνύοντας ξανά την ποιότητά του και δικαιώνοντας τη διοίκηση για την απόκτησή του.

Πολύτιμη συμβολή είχε ο Κένταλ ΜακΚάλουμ με 15 πόντους, ενώ εξαιρετική δουλειά κοντά στο καλάθι έκαναν οι Καραγιαννίδης (12 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και Χάμοντς (13 πόντοι, 8 ριμπάουντ).

Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Προμηθέας αφήνει πίσω του την ήττα από τον Ηρακλή για τη Stoiximan Basket League και κοιτάζει με αισιοδοξία τη συνέχεια των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων.

Επόμενο ραντεβού για τους Πατρινούς στο BCL, την Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου (21:00), στη Βαρσοβία απέναντι στη Λέγκια.

Τα δεκάλεπτα: 32-13, 50-37, 74-56, 89-83

Διαβάστε επίσης: Euroleague Basketball: Ο Παναθηναϊκός ήταν από νωρίς εκτός… παιχνιδιού και έχασε με 103-96

Advertisement

Τελευταία νέα →