Δένδιας: «Θα ενημερώσω του ευρωπαίους ΥΠ.ΕΞ. για το επικίνδυνο τουρκολιβυκό μνημόνιο»

Για το επικίνδυνο για την ασφάλεια στη Μεσόγειο τουρκολιβυκό μνημόνιο θα ενημερώσει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τους ευρωπαίους ομολόγους του στο σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ όπως ανέφερε ο ίδιος σε δήλωσή του προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

«Θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω το Συμβούλιο για το δήθεν «μνημόνιο» που υπογράφηκε μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας για την εκμετάλλευση πόρων που προέρχονται από τις θαλάσσιες αυτές ζώνες. Ένα «μνημόνιο», το οποίο δημιουργεί επιπλέον κινδύνους για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Μεσόγειο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας.

 

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στην υπόλοιπη ατζέντα της συνεδρίασης λέγοντας ότι «θα έχουμε σήμερα την ευκαιρία να κάνουμε μια νέα συζήτηση σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ουκρανία, κατά τη φάση αυτή της αντιμετώπισης της ρωσικής εισβολής. Για εμένα αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, αφού ελπίζω ότι αύριο (σ.σ. την Τρίτη 18/10) θα μπορέσω να βρεθώ στο Κίεβο».

«Από εκεί και πέρα, έχουμε να συζητήσουμε για τη Συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, μία Συμφωνία που αφορά τις θαλάσσιες ζώνες και είναι εξαιρετικά σημαντική, ένα ακόμα επιτυχημένο παράδειγμα ειρηνικής επίλυσης τέτοιων διαφορών στη Μεσόγειο» πρόσθεσε ο Νίκος Δένδιας.

 

protothema.gr