Τα δίδυμα που γεννήθηκαν πρόωρα στο Κίεβο την ημέρα της ρωσικής εισβολής

Το νοσοκομείο όπου γεννήθηκαν δέχθηκε επίθεση την Τρίτη, με το προσωπικό του νοσοκομείου να δημοσιεύει φωτογραφίες από τις ζημιές που υπέστη το κτίριο.

Για τον κάτοικο των ΗΠΑ Alexander Spektor, η γέννηση των δίδυμων αγοριών του ήρθε τόσο με φόβο όσο και χαρά.

Τα δύο παιδιά γεννήθηκαν πρόωρα από παρένθετη μητέρα στην ουκρανική πρωτεύουσα, Κίεβο την περασμένη εβδομάδα, με τον τοκετό να ξεκινά λίγες ώρες αφότου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την εισβολή.

Το νοσοκομείο όπου γεννήθηκαν δέχθηκε επίθεση την Τρίτη, με το προσωπικό του νοσοκομείου να δημοσιεύει φωτογραφίες από τις ζημιές που υπέστη το κτίριο.

«Σήμερα μεταφέρθηκαν από ένα νοσοκομείο όπου δεν υπήρχε καταφύγιο, δεν υπήρχε υπόγειο», είπε ο πατέρας στο CNN την Τρίτη. Κάθε φορά που άρχισαν να ηχούν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής της πόλης, το προσωπικό του νοσοκομείου και οι ασθενείς έπρεπε να «τρέξουν απέναντι σε μια εκκλησία όπου υπήρχε υπόγειο», πρόσθεσε.

Τα μωρά έχουν πλέον μεταφερθεί σε ασφαλές και κατάλληλα εξοπλισμένο νοσοκομείο.
Ο Spektor πρόσθεσε ότι ήταν “απίστευτα ανήσυχος… απλά ανήσυχος, κουρασμένος, αλλά και απίστευτα αισιόδοξος”.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πολιτεία Τζόρτζια των ΗΠΑ, περιμένοντας την ευκαιρία να δει τα παιδιά του.

«Ελπίζουμε κάθε μέρα ότι αυτή η στιγμή θα έρθει σύντομα», είπε. Πρόσθεσε ότι τα μωρά και η παρένθετη μητέρα μεταφέρθηκαν σε ένα ασφαλέστερο νοσοκομείο, ενώ αύριο θα αναμένεται να λάβουν τις προμήθειες που χρειάζονται.

 

sport-fm.gr