Δικαστήρια Αγρινίου: Η ώρα της Δικαιοσύνης για τη φονική ληστεία στο Χαλκιόπουλο

Η εκδίκαση της υπόθεσης που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, της φονικής ληστείας που συνέβη στο Χαλκιόπουλο Βάλτου τον Ιανουάριο του 2021, ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αγρίνιου. 

Δύο αστυνομικοί και ένας ανιψιός των θυμάτων κατέθεσαν σήμερα, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί στις 25 Νοεμβρίου. Συνολικά αναμένεται να καταθέσουν τουλάχιστον 10 ακόμη μάρτυρες.

Το χρονικό
Όλα ξεκίνησαν στις 14 Ιανουαρίου. Ένας από τους συγγενείς του ζευγαριού που τους αναζητούσε για ημέρες μπήκε μέσα στο σπίτι και είδε την 85χρονη γυναίκα δεμένη στο κρεβάτι και τον 91χρονο άνδρα, επίσης δεμένο και αυτόν, να κείτεται νεκρός στο πάτωμα του δωματίου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία η 85χρονη γυναίκα που είδε τον άνδρα της να πεθαίνει δεμένος και φιμωμένος, ανέφερε στις αστυνομικές αρχές ότι τρεις άνδρες εισέβαλαν στο σπίτι της, γύρω στις 7.30 το βράδυ της Παρασκευής της 8ης Ιανουαρίου.

Από τους τρεις φερόμενους ως δράστες ο ένας είναι ανιψιός του ηλικιωμένου ζευγαριού, ενώ οι άλλοι δύο αδέρφια μεταξύ τους και γείτονες των θυμάτων.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν της κατηγορίες, ωστόσο κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων είχαν παρουσιάσει μάρτυρες που τους έδιναν άλλοθι για την ώρα τέλεσης του εγκλήματος, ενώ είχαν αιτηθεί την αποφυλάκιση των πελατών τους με βάση τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας, σύμφωνα με τα οποία δεν βρέθηκε DNA των κατηγορουμένων στην οικία του ζευγαριού.

Να σημειωθεί πως την υπεράσπιση των δυο αδελφών, έχει αναλάβει το γραφείο του Αλέξη Κούγια, που βρέθηκε σήμερα στο δικαστικό μέγαρο Αγρινίου, καθώς επίσης και το ότι στη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης δεν δηλώθηκε παράσταση πολιτικής αγωγής.