«Δικαστής δεν άφησε 11χρονη που έμεινε έγκυος από βιασμό να κάνει έκτρωση»

Σάλο έχει προκαλέσει η ιστορία μίας 11χρονης από τη Βραζιλία, που φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού, να έμεινε έγκυος αλλά να της απαγορεύτηκε να κάνει έκτρωση.

Μία φρικτή ιστορία από τη Βραζιλία έχει προκαλέσει σάλο αναφορικά με τον τρόπου που αντιμετωπίζεται η πρακτική της έκτρωσης στη χώρα.

Συγκεκριμένα, το Newsweek αναφέρει ότι μία 11χρονη έπεσε θύμα βιασμού και έμεινε έγκυος, με τις Αρχές να μην της επιτρέπουν να προχωρήσει σε άμβλωση!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κορίτσι βρέθηκε μαζί με τη μητέρα του σε νοσοκομείο της πόλης Φλοριανόπολις, όπου οι γιατροί αρνήθηκαν να κάνουν την έκτρωση επειδή είχαν περάσει 22 βδομάδες από τη σύλληψη – κάτι που σήμαινε ότι χρειάζονταν δικαστική απόφαση.

Έτσι, η υπόθεση οδηγήθηκε στο δικαστήριο, με τη δικαστή Τζοάνα Ριμπέιρο Ζίμερ να φέρεται να αρνήθηκε να επιτρέψει τη διαδικασία προκειμένου να «αποφευχθεί η δολοφονία».

Μάλιστα, ντοκουμέντα αποκάλυψαν πως ζητούσε από το κορίτσι να «αντέξει λίγο ακόμα» και να «βρει ένα όνομα για το μωρό», το οποίο θα δινόταν για υιοθεσία. Η δε 11χρονη, στάλθηκε σε καταφύγιο για γυναίκες που υπήρξαν θύματα κακοποίησης.

Ο σάλος που προκλήθηκε από την αποκάλυψη της ιστορίας έφερε έρευνα εις βάρος της δικαστού, με την έκτρωση να επιτρέπεται στη χώρα σε λίγες περιπτώσεις – ανάμεσα στις οποίες και οι εγκυμοσύνες που αποτελούν απόρροια βιασμού.

Πάντως, υπάρχουν και αντικρουόμενες πληροφορίες που αναφέρουν ότι η Ζίμερ όχι απλά δεν αποτελεί αντικείμενο έρευνας, αλλά της δόθηκε και καλύτερη θέση σε άλλη πολιτεία της Βραζιλίας

 

sport-fm.gr