Λ. Δημητρογιάννης στον Antenna Star: «Θωρακίζουμε το υδάτινο σύστημα των Λιμνών Τριχωνίδας και Λυσιμαχείας» (Ηχητικό)

Καλεσμένος του Σωκράτη Τσόμπου και της εκπομπής «Με υπογραφή» στον Antenna Star 103.5 ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρος Δημητρογιάννης αναφέρθηκε στη διατήρηση του υδάτινου αποθέματος της Αιτωλοακαρνανίας καθώς και στο υδάτινο σύστημα των Λιμνών Τριχωνίδας και Λυσιμαχείας.

«Η διαχείριση των υδάτινων πόρων μας είναι για εμάς μείζονος σημασίας προτεραιότητα, και διαρκή μας προσπάθεια αποτελεί η εξεύρεση πόρων και εργαλείων ώστε να συνδράμουμε σε ένα πλαίσιο προστασίας!

Εγκρίναμε τη συμμετοχή μας ως Περιφέρεια στην υποβολή πρόταση για το καινοτόμο ευρωπαϊκό έργο HYDRAS, για την προστασία των υδάτινων συστημάτων από την κλιματική αλλαγή.

Επιλέξαμε το υδάτινο σύστημα που περιλαμβάνει τις λίμνες Τριχωνίδας και Λυσιμαχείας,της συνδετικής τάφρου των λιμνών αυτών, καθώς και του ποταμού Δίμηκου, προκειμένου να οικοδομηθεί η ανθεκτικότητα της υδάτινης υποδομής στην κλιματική αλλαγή, να εκτιμηθούν οι μελλοντικοί κίνδυνοι και να υπάρξει ένα λειτουργικό μοντέλο πρόβλεψης.

Παράλληλα, θα υπάρξει η δυνατότητα να δοθεί προτεραιότητα σε έργα που θα μειώσουν τους μελλοντικούς κινδύνους με προτεινόμενους μηχανισμούς χρηματοδότησης.

Η θωράκιση των υδάτινων συστημάτων από τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις συνδέεται άμεσα με τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής, την προστασία της δημόσιας υγείας, και τη βελτίωση των οικονομικών δραστηριοτήτων όπως του τομέα της γεωργίας και του τουρισμού.

Η Αιτωλοακαρνανία διακρίνεται από τα πλούσια υδάτινα αποθέματα και χρέος όλων μας είναι η διατήρηση αυτού του πλεονεκτήματος!» είπε ο κ. Δημητρογιάννης και συνέχισε λέγοντας ότι

Ως προεδρεύων της Οικονομικής Επιτροπής, εγκρίναμε ομόφωνα μεταξύ άλλων τα εξής:

«Την ανάδειξη οριστικού αναδόχου για το έργο της Αποκατάστασης Βλαβών του Αποχετευτικού Δικτύου Αστακού, προυπολογισμού 632.000 ευρώ, τη διενέργεια διαγωνισμού για Αντιπλημμυρικά έργα στο Μόρνο, προυπολογισμού 1.475.000 ευρώ, την παρακολούθηση και αξιολόγηση της ηλεκτρικής κατανάλωσης των κτιρίων της Περιφέρειας, μέσω εγκατάστασης έξυπνων μετρητών και τέλος τη διενέργεια Ενεργειακού Ελέγχου στα Διοικητήρια Μεσολογγίου και Πύργου, ώστε να προετοιμάσουμε τις συνθήκες για ένταξή τους σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης».

Επίσης, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια  για έγκαιρη υλοποίηση έργων και δράσεων.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του κ. Δημητρογιάννη στον Antenna Star 103.5: