Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας: Ίδρυση Χορωδίας – Τμήματα ενηλίκων και ανηλίκων

Με δεδομένο ότι η μουσική είναι αγωγός τόσο της πνευματικής, όσο και της ηθικής καλλιέργειας των ατόμων και δη των παιδιών. Συμβάλλει στην διαμόρφωση του χαρακτήρα, της κουλτούρας και της κριτικής σκέψης. Μέσω της ανάπτυξης της φωνητικής μουσικής τέχνης υποδηλώνεται η ενίσχυση της δημιουργικότητας των παιδιών από την τρυφερή ηλικία των 6-7 ετών, μέσα από την σοβαρή εργασία που υπαγορεύει η αγάπη για τη μουσική.

Όσον αφορά τον κοινωνικό τομέα, παρατηρούμε ότι τα παιδιά που ανήκουν σε μια χορωδιακή ομάδα μαθαίνουν να κοινωνικοποιούνται και να συνεργάζονται κάτω υπό το πνεύμα της ομαδικότητας Με αυτό τον τρόπο ενισχύονται οι ηθικές αξίες, η αισθητική καλλιέργεια και η πειθαρχία, χάριν της συλλογικής συμμετοχής στη μουσική έκφραση και δημιουργία.

Τα παιδιά, συνεπώς μαθαίνουν να τραγουδούν σωστά μέσα από τα μουσικά παιχνίδια, τις αναπνευστικές ασκήσεις, τα μαθήματα ορθοφωνίας, τις ασκήσεις ρυθμικής και μελωδικής αγωγής και να μυούνται στο χορωδιακό τραγούδι.

Για το λόγο αυτό, ο Δήμος ανέθεσε την δημιουργία και την λειτουργία της Δημοτικής-Παιδικής-Εφηβικής Χορωδίας στον έμπειρο και καταξιωμένο μαέστρο και παιδαγωγό κ. Αθανάσιο Μήτσουρα. Ανοίγει έτσι την αγκαλιά της σε παιδιά και εφήβους 6 έως 18 που επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτή, τα καλεί σε ακρόαση το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 στην αίθουσα «ΛΑΙΣ» στην Βόνιτσα από τις 5:00 έως 7:00 το απόγευμα.

Η χορωδία θα λειτουργεί από 1ης Οκτωβρίου 2020 κάθε Σάββατο από 15:00 έως 17:00 στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας στην αίθουσα «ΛΑΙΣ». Τα μαθήματα της χορωδίας θα είναι εντελώς δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι που θα ήθελαν να συμμετάσχουν, μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 6972-773160 και 26430-22232.