Ο Δήμος Αμφιλοχίας στην τουριστική έκθεση «NOSTOS 2017»

Ο Δήμος Αμφιλοχίας φιλοξενήθηκε στα περίπτερα του Δικτύου Λιμνών και του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδας.

Η ορεινή κυρίως επικράτεια του Δήμου Αμφιλοχίας αλλά και το κομμάτι του Αμβρακικού αποτελούν ιδανικό τόπο άσκησης εναλλακτικών αθλητικών δραστηριοτήτων λόγω της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας και των σπάνιων περιβαλλοντικών τους χαρακτηριστικών. Εξάλλου προοπτικές διανοίγονται και για τον κλάδο του αγροτουρισμού που αναπτύσσεται διεθνώς σε μη κορεσμένες αγροτικές περιοχές από τους μόνιμους κατοίκους του πρωτογενούς τομέα οι οποίοι μπορούν να έχουν μια συμπληρωματική πηγή εισοδήματος από την ενασχόληση με το αγροτουριστικό προϊόν.

Φωτογραφία του Νίκος Χούτας.

Στο περίπτερο του Δικτύου Λιμνών είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις προοπτικές αυτές, μεταξύ άλλων με τον Γενικό Γραμματέα του Δικτύου και συνάδελφο αυτοδιοικητικό από τον όμορο Δήμο Αγρινίου Μ.Σκορδόπουλο εστιάζοντας ιδιαίτερα στην περίπτωση της λίμνης Κρεμαστών ενώ ουσιαστική ήταν η συμβολή στην παρουσία του Δήμου στην Έκθεση των συνεργατών (ΜΟΔ) Χρ.Ζάγκα και Β.Λαγού. Στα πλαίσια του NOSTOS FORUM εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η ημερίδα για την ενδογενή τουριστική ανάπτυξη της υπαίθρου.

Ιδιαίτερη αναφορά χρήζουν οι εισηγήσεις τόσο του Γ.Αμανατίδη Προέδρου του Δικτύου Αναπτυξιακών Εταιρειών όσο και των Στ.Μπένου Προέδρου του Σωματείου Διάζωμα (π.υπουργού και δημάρχου) και Γ.Σελιμά Συντονιστή του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου.