Δήμος Ναυπακτίας: Κοινή υπόθεση Δήμου και Δημοτών η προστασία του περιβάλλοντος

Σε εργασίες καθαρισμού στην περιφερειακή οδό Ναυπάκτου, σε σημείο όπου είχε δημιουργηθεί ανεξέλεγκτη χωματερή, προχώρησε αυτές τις ημέρες η Διεύθυνση Περιβάλλοντος.

Ο χώρος πλέον έχει περιφραχθεί, ωστόσο παρόμοια φαινόμενα θα πρέπει να εκλείψουν και αυτό αποτελεί κοινή υπόθεση Δήμου και Δημοτών.

Πριν τις εργασίες

Ο Δήμος Ναυπακτίας, από την πλευρά του, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την τήρηση της καθαριότητας του περιβάλλοντος σε όλο το εύρος του. Στην κορυφή της ατζέντας της καθημερινότητας βρίσκεται η ελαχιστοποίηση των περιπτώσεων ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων, που επιβαρύνουν σημαντικά το φυσικό περιβάλλον και, ταυτόχρονα, δυσχεραίνουν το έργο των συνεργείων του Δήμου, το οποίο την τρέχουσα κρίσιμη περίοδο, είναι ιδιαίτερα επιφορτισμένο.

Στην περίπτωση που κάποιος Δημότης επιθυμεί να απομακρύνει ογκώδη αντικείμενα, θα πρέπει είτε να τα μεταφέρει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που βρίσκεται στην περιοχή του Σκα (έναντι ΚΤΕΛ) είτε να έρχεται σε επικοινωνία με την αρμόδια Υπηρεσία. Όπως έχει ήδη επισημανθεί, στην περίπτωση που το φαινόμενο συνεχιστεί, θα επιβληθούν κυρώσεις.

Η προστασία του περιβάλλοντος δεν αποτελεί μόνο δείγμα πολιτισμού, αλλά αποδεικνύει στην πράξη ότι ενδιαφερόμαστε και εμείς οι ίδιοι προσωπικά για την ποιότητα του περιβάλλοντος που θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας.