Δημοτικός Λαχανόκηπος Αγρινίου: Ξεκινούν οι ανοιξιάτικες καλλιέργειες (Photos)

Ξεκινούν την Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά,  οι ανοιξιάτικες καλλιέργειες στον Δημοτικό Λαχανόκηπο του Δήμου Αγρινίου σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του αστικού  ιστού της πόλης, έκτασης περίπου 10  στρεμμάτων, με προδιαγραφές οι οποίες ανταποκρίνονται στις αρχές της αστικής γεωργίας.

Συνολικά οι ωφελούμενοι  είναι 85 μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Αγρινίου, στους οποίους παραχωρείται δωρεάν ένα κηποτεμάχιο έκτασης 50-70 τμ, φυτώρια, νερό άρδευσης, καθώς  και όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός που απαιτείται για εγκατάσταση και την φροντίδα των καλλιεργειών. 

Όλες οι καλλιέργειες που αναπτύσσονται στον Δημοτικό Λαχανόκηπο τυγχάνουν της επιστημονικής υποστήριξης των γεωτεχνικών του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου, έτσι ώστε  να διασφαλίζεται και ο βιολογικός  τους χαρακτήρας. Μοναδική υποχρέωση των ωφελουμένων δημοτών του Λαχανόκηπου είναι η διάθεση ενός πολύ μικρού ποσοστού των παραγομένων προϊόντων στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου.

Με αυτή την δράση ο Δήμος Αγρινίου στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών του ομάδων ενώ, παράλληλα,  δίνει διέξοδο σε πολίτες προσφέροντας δημιουργική απασχόληση, εκτόνωση, άσκηση και επαφή με την φύση και τις λειτουργίες της.

Ας σημειωθεί ότι, στην λειτουργία του λαχανόκηπου, εντάσσονται ενημερωτικές φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις που διοργανώνονται σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οι επισκέψεις σχολείων του Δήμου Αγρινίου, μέσω της ενημέρωσης και των βιωματικών δράσεων που λαμβάνουν χώρα, συνεισφέρουν στην ευαισθητοποίηση και  περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών για σημαντικά θέματα όπως η βιολογική γεωργία, η κυκλική οικονομία, η κομποστοποίηση κλπ.

Επιπλέον, και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν αυτή την εποχή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, λαμβάνονται με σχολαστικότητα όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των χρηστών του.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής (Τηλ. επικοινωνίας: 26413-60581, 26413-63454-55 και email: dtoa@agrinio.gr)