Δοκίμι Αγρινίου: Απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης για τον 67χρονο Σπύρο Λάϊο (Video – Photos)

Η καταγγελία ενός κατοίκου της Δημοτικής Ενότητας Δοκιμίου έφερε τα μέσα του «Agrinio365» Media Group μπροστά σε θλιβερές και μάλλον πρωτόγνωρες για την περιοχή εικόνες.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σπύρος Λάϊος, 67 ετών επικοινώνησε με τα μέσα του Ομίλου «Agrinio365» με στόχο να εκφράσει την απόγνωσή του και να κάνει γνωστά στη κοινωνία του Αγρινίου τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και κυρίως τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης.

Ο κ. Λάϊος έχει χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και αναπνευστική ανεπάρκεια ενώ το συνολικό ποσοστό αναπηρίας του ανέρχεται στο 80%.

Έχει ανάγκη μηχανικής υποστήριξης ωστόσο στο σπίτι που διαμένει δεν υπάρχει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και νερού. Αυτό καθιστά πολύ δύσκολη την επιβίωσή του καθώς αντιμετωπίζει το πρόβλημα υγείας του μόνο με φαρμακευτική αγωγή.

Η μη ύπαρξη ηλεκτρισμού δεν επιτρέπει την λειτουργία οικιακών συσκευών πρώτης ανάγκης με αποτέλεσμα να δυσκολεύει ακόμα και τις καθημερινές ανάγκες όπως η σίτιση.

Ο καταγγέλλων μας επισήμανε ότι η πολιτεία του έχει γυρίσει την πλάτη κράτος – τοπική αυτοδιοίκηση ενώ και η εκκλησία δεν του παρέχει ένα πιάτο ζεστό φαγητό καθώς του ζητάει να παρευρεθεί στα συσσίτια στη περιοχή του Αγίου Δημητρίου πράγμα αδύνατο αφού η μετακίνηση του είναι ανέφικτη.

Ο ίδιος αγωνιά για τη επόμενη μέρα διότι η έλλειψη οξυγόνου μπορεί να του στερήσει άμεσα τη ζωή.

Μιλώντας μας ζήτησε να γίνουν γνωστά τα προβλήματά του και το μόνο που θα ήθελε είναι μία βοήθεια για τα στοιχειώδη και όσα η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας θεωρεί δεδομένα.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Αντιδήμαρχο Αγρινίου κ. Ζαρκαβέλη, τον οποίο επικαλείται ο 67χρονος, μας επιβεβαίωσε ότι: «είναι ένας μοναχικός άνθρωπος ο οποίος έχει αποσυρθεί από τα κοινά δρώμενα και ζει σε κακές συνθήκες. Έκανε παλαιότερα μεροκάματα σε διάφορες αγροτικές εργασίες ενώ μας ανέφερε ότι τα προηγούμενα χρόνια ζούσε εντός του Δοκιμίου και τώρα ζει απομακρυσμένος από τους πάντες και τα πάντα».

Μάλιστα, ο κ. Ζαρκαβέλης δε θέλησε να γνωστοποιήσει για λόγους αρχής πράξεις αλληλεγγύης του προς τον 67χρονο Σπύρο Λάϊο.

Σε κάθε περίπτωση εμείς θα επικοινωνήσουμε με κάθε αρμόδιο προκειμένου να βοηθηθεί ένας συνάνθρωπός μας που αποδεδειγμένα χρήζει βοήθειας και αλληλεγγύης.


Ρεπορτάζ: Γιάννης Μπίτας – Παρασκευάς Μάζης

«Agrinio365» Media Group (AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr)