Δυτική Ελλάδα: Οι «must» προορισμοί για μπάνιο

Οι κοντινοί και κυρίως οι ηπειρωτικοί προορισμοί έγιναν το «must» του φετινού καλοκαιριού για τους Έλληνες που κατορθώνουν να βρουν λίγες μέρες για να αποδράσουν από την καθημερινότητα τους και να πάνε διακοπές. Στην Δυτική Ελλάδα είναι χαρακτηριστικό ότι τα παραθεριστικά κέντρα που υπάρχουν σε κοντινές αποστάσεις γύρω από την Πάτρα, είναι σχεδόν στο φουλ για τις μέρες που ακολουθούν μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Την υψηλότερη ζήτηση έχουν η Αιγιάλεια, η Δυτική Αχαΐα και η Ναύπακτος. Κυρίαρχους παραθαλάσσιους προορισμούς και για την Αιτωλοακαρνανία αποτελούν και οι παραλίες του Διόνι, της Τουρλίδας και φυσικά του Λούρου, σε ό,τι αφορά το, καθημερινό τουλάχιστον, κολύμπι.

Σύμφωνα με την booking στην Αιγιάλεια το διάστημα από 16 έως 20 Αυγούστου η πληρότητα των κρατήσεων φτάνει το 87%. Στην Δυτική Αχαΐα, στο ίδιο χρονικό διάστημα υπάρχουν μόλις τρία καταλύματα διαθέσιμα.

Η ζήτηση είναι μεγάλη για αυτές τις μέρες και στην Ναύπακτο οι κρατήσεις σύμφωνα με τον ιστότοπο φτάνουν το 91%.

Στη Φωκίδα παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση μέρη όπως το Μοναστηράκι, η Ερατινή και ο Άγιος Νικόλαος.

Στο ίδιο ποσοστό κυμαίνονται περίπου και τα τοπ παράκτια θέρετρα της Ηλείας (Κυλλήνη, Κατάκολο, Κουρούτα κτλ) εκεί όπου άλλα καλοκαίρια βέβαια δεν έβρισκες δωμάτιο αυτή την εποχή.

Ωστόσο, τα ποσοστά αυτά και η γενικότερη ζήτηση ισχύει μόνο για κάποιες ημέρες του Αυγούστου και όχι μέχρι το τέλος του μήνα.

Το υπόλοιπο διάστημα του καλοκαιριού κινήθηκε υποτονικά, ακόμα και για αυτά τα κοντινά – ηπειρωτικά μέρη, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των παραγόντων του τουριστικού κλάδου δεν βοήθησε σε τίποτα σχεδόν τουλάχιστον για φέτος το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού.

Στην Αιτωλοακαρνανία οι πιο γνωστές, αγαπημένες παραλίες είναι

Η παραλία «Διόνι»: Ιδανικός προορισμός για να απολαύσετε το μπάνιο σας αλλά είναι περισσότερο γνωστός για τις δυο φυσικές πίστες για kite & windsurfing που διαθέτει.

Η Τουρλίδα: Ένα νησάκι, 5 χιλιόμετρα νότια του Μεσολογγίου και συνδέεται με την πόλη με έναν στενό δρόμο. Ο δρόμος, που ξεκινά από το λιμάνι και διασχίζει τη λιμνοθάλασσα, θα σας χαρίσει μια μαγευτική διαδρομή, την οποία μπορείτε να απολαύσετε με αυτοκίνητο, ποδήλατο, ακόμη και πεζοί. Πήρε το όνομά της από ένα είδος θαλασσινών πουλιών που υπήρχαν εκεί, τις Τουρλίδες.

Λούρος: Αποτελεί μια από τις καλύτερες παραλίες του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Βρίσκεται 17 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Νεοχωρίου και απέχει περίπου μισή ώρα από το Μεσολόγγι. Είναι μια απέραντη αμμώδης παραλία, μήκους περίπου 7 χιλιομέτρων και αποτελεί προστατευμένο υδροβιότοπο, αφού προστατεύεται από τη Σύμβαση RAMSAR από το 1974. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαδρομή που ακολουθείται για να φτάσει κανείς στην παραλία του Λούρου. Εκεί θα συναντήσει κανείς αγελάδες και χοίρους να βόσκουν ελεύθερα αλλά και άγρια άλογα να απολαμβάνουν περήφανα τη βόλτα τους στη φύση. Ένα τοπίο άγριας φυσικής ομορφιάς, ένας μοναδικός φυσικός ζωολογικός κήπος

 

AgrinioTimes| Με πληροφορίες από: Patrasevents.gr και Visitmes.gr