Eγκαινιάστηκε το ομορφότερο τούνελ στον κόσμο (Video – Photos)

Αποσβολωμένοι από τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες στους τοίχους της σήραγγας, οι οδηγοί κατεβαίνουν από τα οχήματά τους απαθανατίζοντας το καλλιτεχνικό αριστούργημα.

Ο πλανήτης Γη βρίθει από οδικές σήραγγες που έχουν καταφέρει να εκμηδενίσουν τις αποστάσεις, και ταυτόχρονα να καταργούν τα κατά τόπους επικίνδυνα περάσματα.

Καμία, ωστόσο, δεν μπορεί να συγκριθεί σε επίπεδο ομορφιάς με το ολοκαίνουργιο τούνελ στον αυτοκινητόδρομο Chengkai, κοντά στην πόλη Chongqing της νοτιοδυτικής Κίνας.

Με μήκος 11,5 χιλιόμετρα, το τούνελ εγκαινιάστηκε στις 31 Ιουλίου και επιτρέπει στους ταξιδιώτες να εκτελέσουν γρηγορότερα το ταξίδι μεταξύ των πόλεων Chengkou-Kaizhou και ταυτόχρονα να βιώσουν μία μοναδική οδηγική εμπειρία.

Αυτό διότι οι τοίχοι της οδικής σήραγγας έχουν καταληφθεί από καλαίσθητες τοιχογραφίες που απεικονίζουν τρεις (καλοκαίρι, χειμώνας, άνοιξη) εποχές του έτους, ενώ μέχρι το τέλος του 2022 θα έχει… ολοκληρωθεί και το φθινοπωρινό τοπίο.

Όσο οι ταξιδιώτες διασχίζουν το τούνελ, η μία εποχή διαδέχεται την άλλη, συνθέτοντας ένα ασύγκριτης ομορφιάς καλλιτεχνικό δημιούργημα που είναι ζωγραφισμένο στο χέρι από τους σπουδαστές της Ακαδημίας Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού Τοπίου στο Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνίας και Σχεδιασμού της πόλης Chongqing.

Η άνοιξη απεικονίζεται με ένα βουνό πλημμυρισμένο από ανθισμένα λουλούδια, το καλοκαίρι με μια γαλάζια λίμνη ανάμεσα σε λόφους, και ο χειμώνας με χιονισμένα βουνά.

Όπως αναφέρουν κινεζικά δημοσιεύματα, η τρισδιάστατη απεικόνιση των βουνών, σε συνδυασμό με τις διαβαθμίσεις φωτός και σκίασης στο τοπίο, αλλά και τους ήχους των πουλιών που προσομοιώνονται από τα ενσωματωμένα ηχεία δημιουργούν ένα 4D (τετραδιάστατο) τοπίο, το οποίο μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τους εκπονητές του εντυπωσιακού πρότζεκτ, οι τοιχογραφίες δεν έχουν μόνο ψυχαγωγικό ρόλο, αλλά ταυτόχρονα ανακουφίζουν την οπτική κόπωση των οδηγών, συνδράμοντας στην ενίσχυση της ασφάλειας επί της σήραγγας.

Μόλις από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του, το τούνελ στον αυτοκινητόδρομο Chengkai έχει συγκεντρώσει πλήθος επισκεπτών οι οποίοι θέλησαν να βιώσουν αυτή την καινοτόμα εμπειρία.

Παρ’ όλα αυτά, η κατάσταση έχει πάρει μια διαφορετική τροπή από αυτή που επιδίωκαν οι υπεύθυνοι των τοιχογραφιών. Στην προσπάθειά τους να απαθανατίσουν με τα κινητά τους τηλέφωνο τη 4D ζωγραφιά, οι εκστασιασμένοι επισκέπτες ακινητοποιούν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου, με αποτέλεσμα να διεμβολίζονται από διερχόμενα ΙΧ.

Τα τοπικά μέσα κάνουν λόγο για σωρεία περιστατικών, με τις αρμόδιες αρχές να διατηρούν σταθερή παρουσία κατά μήκος του τούνελ, βεβαιώνοντας πρόστιμα στο φιλοθέαμον κοινό που σαγηνεύεται από τις τοιχογραφίες, αδιαφορώντας για το αν θέτει σε κίνδυνο τους επιβάτες των υπόλοιπων οχημάτων.

carandmotor.gr