«Εγκλήματα γένους θηλυκού στην Ελλάδα»: Παρουσίαση βιβλίου του Αιτωλ/να Πάνου Σόμπολου

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Public Βόλου παρουσιάστηκε  το βιβλίο του δημοσιογράφου Πάνου Σόμπολου με τίτλο  «Εγκλήματα γένους θηλυκού στην Ελλάδα», που διοργάνωσαν το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων  Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και οι εκδόσεις Πατάκη.

Ο συγγραφέας Πάνος Σόμπολος ανέφερε ότι «το βιβλίο έχει σχέση με τις γυναίκες, οι οποίες διέπραξαν ανθρωποκτονίες με τον έναν ή τον άλλον τρόπο» για να προσθέσει πως «οι περισσότερες από τις ανθρωποκτονίες, οι οποίες αναφέρονται στο βιβλίο, έχουν απασχολήσει για πολύ καιρό ή και χρόνια την κοινή γνώμη».

Ο δημοσιογράφος σημείωσε ότι προσπάθησε να γράψει το βιβλίο με συμπάθεια στη γυναίκα και όχι για να κατηγορήσει. «Προσπαθώ να περάσω κάποια θετικά μηνύματα στο κοινωνικό σύνολο χωρίς να κάνω τον ιεροκήρυκα ή τον δάσκαλο. Το να φτάσει μία γυναίκα να δολοφονήσει, δεν είναι ό,τι καλύτερο για να ικανοποιηθεί. Υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι» ανέφερε.

Ο ίδιος τόνισε ότι «είμαστε των άκρων, ενώ υπάρχει η μέση λύση. Για αυτό φωνάζω πάντα όχι στον φανατισμό και όχι παρωπίδες. Δείτε τα πράγματα πιο ψύχραιμα».

Πολλές από τις ανθρωποκτονίες στο βιβλίο φέρουν τον χαρακτήρα της εκδίκησης, του φοβερού πάθους, του αβυσσαλέου μίσους και σχετίζονται με το χρήμα, τη ζηλοτυπία, τα περιουσιακά και άλλα ζητήματα. Οι περισσότερες από τις γυναίκες που εγκλημάτησαν είχαν λευκό ποινικό μητρώο και ήταν οι γυναίκες της διπλανής πόρτας.

Όσον αφορά στην επικαιρότητα ερωθητείς σχετικά ο Π. Σόμπολος τόνισε ότι «το προσφυγικό και μεταναστευτικό δεν είναι τωρινό πρόβλημα, θα διαιωνίζεται για πολλά χρόνια και θα ταλανίζει τη χώρα μας. Πρέπει να ομονοήσουν οι ιθύνοντες, οι κυβερνώντες και οι αντιπολιτευόμενοι να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να βρουν λύσεις. Μην περιμένουμε από τους ξένους. Με τον Ερντογάν και την Τουρκία πολλοί έχουν συμφέροντα», συμπληρώνοντας πως «αν είμαστε ενωμένοι και όλοι μαζί δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Τέλος ο ίδιος αναφέρθηκε και στα fake news. «Οι ψευδείς ειδήσεις είναι σε ημερήσια διάταξη. Η προπαγάνδα των μυστικών υπηρεσιών, αλλά και όλων, σε τέτοιες περιόδους και περιπτώσεις είναι στα ύψη, για αυτό δεν πρέπει να δίνουμε βάση σε ό,τι μας πασάρουν και να κοιτάμε την πραγματικότητα» σημείωσε.

Για το βιβλίο μίλησαν οι Έφη Εμμανουηλίδου, αστυνόμος Α’, Τούλα Κεκάτου, δημοσιογράφος, Ροσσάνα Πώποτα, δημοσιογράφος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος και της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε Δημήτρης Χορταργιάς.

e-thessalia.gr