Είμαστε όλοι «θετικοί»

Χθες κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας με τον διοικητή του Νοσοκομείου Αγρίνιου κ. Τσώλη (Δείτε ΕΔΩ) και με δεδομένο την «επιβαρυμένη» εικόνα που έχει αποκρυσταλλώσει, εξ όσων  μπορώ να γνωρίζω, η τοπική κοινωνία για τη λειτουργία της νοσηλευτικής μονάδας της πόλης μας, του προτείναμε σε μια προσπάθεια επανάκτησης της εμπιστοσύνης και της εξάλειψης κάθε είδους φοβίας από το κοινωνικό σύνολο, το οποίο μέχρις στιγμής ενημερώνεται από «δημοσιογραφικές πηγές» και μόνο, πως θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο κάθε απόγευμα ή κάθε πρωί ή κάθε μεσημέρι, δεν έχει σημασία η χρονική στιγμή, η Συντονιστική Επιτροπή που συγκροτήθηκε πρόσφατα στο νοσοκομείο να ενημερώνει με ένα δελτίο, όχι μόνο τον διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε., όπως αναφέρεται στην απόφαση της συγκρότηση της, αλλά και την τοπική κοινωνία για την εξέλιξη της πανδημία, σε τοπικό νοσοκομειακό επίπεδο.

Το έγραψα χθες, θα το ξαναγράψω και σήμερα.

Δεν είναι δυνατόν μετά από γεγονότα, όπως το χθεσινό με την Παθολογική, να μην υπάρχει μια επίσημη ενημέρωση, από το νοσοκομείο, παρά μόνο «διαρροές πληροφοριών».

Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το μεγαλύτερο σύμπτωμα της συγκεκριμένου νόσου είναι ο φόβος της αρρώστιας, που εάν υπήρχε τεστ να τον ιχνηλατήσει θα έδειχνε, ότι όλοι όσοι κατοικούμε σε αυτό τον τόπο, σ’ αυτήν την χώρα, σ’ αυτόν τον πλανήτη, είμαστε όλοι «θετικοί». Και από αυτό το σύμπτωμα μόνο η διαφάνεια και η γνώση μπορεί να μας σώσει.


Λευτέρης Τηλιγάδας

«Agrinio365» Media Group | AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr