«Έπεσαν» οι υπογραφές μεταξύ Ζαΐμη και Βαρβιτσιώτη για την παράδοση τριών drones

Υπέγραψε με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη την παράδοση τριών drones.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης για τις ανάγκες του λιμενικού σώματος στα όρια της Δυτικής Ελλάδας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος είναι η πρώτη περιφέρεια της χώρας που προχώρησε στην υλοποίηση αυτού του έργου για να ενισχύσει την απαιτητική εργασία και των τριών σωμάτων ασφαλείας.

«Είναι σημαντικό να σωθεί έστω και μια ανθρώπινη ζωή! Αξιοποιούμε την σύγχρονη τεχνολογία και ενισχύουμε την ασφάλεια και την προστασία του τόπου μας. Αυτό επιτεύχθηκε στο πλαίσιο δράσης στου Ευρωπαϊκού έργου AETHER, στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος INTERREG, μέσω του οποίου η Περιφέρεια προμηθεύτηκε 12 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), ενώ δρομολογεί την εκπαίδευση 22 συνολικά χειριστών», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης και πρόσθεσε:

«Τα Drones θα χρησιμοποιηθούν για τη κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, όπως επιτήρηση οδικού δικτύου κυκλοφορίας οχημάτων, έρευνες αγνοουμένων ατόμων, δίωξη λαθρεμπορίου, διαπίστωση περιβαλλοντικών και αστικών παραβάσεων, πρόληψη της εγκληματικότητας, επιτήρηση σε περιοχές ενδιαφέροντος, συμμετοχή σε δασικές και αστικές πυρκαγιές, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, επιτήρηση και έρευνα θαλασσίων περιοχών, προστασία θαλασσίου περιβάλλοντος και ακτών κ.α.».

Αυτά τα σύγχρονα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μπορούν να πετάξουν για μια περίπου ώρα σε μέγιστη απόσταση 30 χιλιομέτρων και μπορούν να συνδράμουν σε περιπτώσεις περιβαλλοντικών καταστροφών, επιτήρησης, έρευνας, διάσωσης, ασφάλειας, δίωξης λαθρεμπορίου κ.λπ.

 

Διαβάστε επίσης: ΕΟΔΥ: Σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο οι δωρεάν έλεγχοι την Παρασκευή 01/09