Ο Γρ. Κολοβός στον Antenna Star: «Το σκάκι είναι τρόπος ζωής» (Ηχητικό)

Για την ιστορία, τους στόχους και τα μαθήματα του Τμήματος Εκμάθησης Σκακιού της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου Δήμου Αγρινίου μίλησε στον Antenna Star 103.5 και στην εκπομπή «Αυτή είναι η ζωή» με τη Νάντια Μπούτα, ο κ. Γρηγόρης Κολοβός, δάσκαλος σκακιού.

Το Τμήμα Εκμάθησης Σκακιού της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου ξεκίνησε την λειτουργία του το 2002 με στόχο την προώθηση του πνευματικού αυτού παιχνιδιού – αθλήματος.

Ο κ. Κολοβός τόνισε ότι το σκάκι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια στρατηγικής, με μεγάλη εκπαιδευτική αξία, θέτει σε διαδικασία την κρίση, τη δημιουργική σκέψη και την αυτοσυγκέντρωση.

Επίσης επισήμανε ότι η κατάλληλη ηλικία για να αρχίσει ένα παιδάκι να ασχολείται με το σκάκι είναι στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου.

Ο κ. Κολοβός αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο διδασκαλίας του παιχνιδιού και συμπλήρωσε πως κάθε χρόνο, στα τέλη της σχολικής χρονιάς, διοργανώνονται μαθητικοί σκακιστικοί αγώνες στους οποίους επιβραβεύονται όλοι οι συμμετέχοντες.

Το Τμήμα εκμάθησης Σκακιού της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου στεγάζεται στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Η Φαντασία» και τα μαθήματα για τη σχολική χρονιά 2021 – 2022 θα γίνονται κάθε Τετάρτη (18:00 – 21:00) και Σάββατο (15:00 – 19:00).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον κ. Γρηγόρη Κολοβό στο τηλέφωνο: 6944991752.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Γρηγόρη Κολοβού στον Antenna Star 103.5: