Η Πλατεία Συντάγματος έγινε για λίγο… Μεσολόγγι! (Photos)

Το είπαν και το έκαναν στην Πλατεία Συντάγματος αφού μετά την επιμνημόσυνηδη δέηση για τους πεσόντες κατά τις πολιορκίες και την Έξοδο πραγματοποιήθηκε συμβολική ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στην υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου

Πιο αναλυτικά:

Οι πεσόντες κατά τις πολιορκίες και την Έξοδο τιμήθηκαν σήμερα Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, με επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Ευαγγελίστρια) στην Αθήνα και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη από επισήμους και εκπροσώπους φορέων, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Μεσολογγιτών Αττικής «Η Ιερά Πόλις» και με τη συμμετοχή τμήματος Αη Συμιωτών.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συμβολική ειρηνική διαμαρτυρία στην Πλατεία Συντάγματος ενάντια στην υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου, με συμμετοχή μεγάλου πλήθους Δημοτών και τις τρεις φιλαρμονικές της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου:

Φιλαρμονική του Δήμου «Χρήστος Καψάλης», υπό τη Διεύθυνση του Αρχιμουσικού κου. Δημήτρη Τσιάντα, του Μουσικού Ομίλου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «Ιωσήφ Ρωγών», Αρχιμουσικός κος. Δημήτρης Μανωλάτος και του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός», Αρχιμουσικός κος. Μάκης Κουτσαγγέλης.

«Όλοι μαζί, ενώσαμε τις φωνές μας στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα: η υποβάθμιση του Πρωτοδικείου μας είναι προσβλητική και ανιστόρητη.

Να διορθωθεί έστω και τώρα το τεράστιο αυτό λάθος εις βάρος της πόλης-σύμβολο του Έθνους!», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

 

Διαβάστε επίσης: Κως: Με την τροφή του πνίγηκε το βρέφος που βρέθηκε νεκρό – Συνελήφθησαν οι γονείς του