Η Σ.Α.Ε.Κ. Ι.Π. Μεσολογγίου φέρνει τις Πρώτες Βοήθειες στα Σχολεία (Photos)

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, ιδιαίτερα των μαθητών, η Σ.Α.Ε.Κ. Ι.Π. Μεσολογγίου υλοποίησε σειρά παρουσιάσεων με θέμα τα Πρωτόκολλα Πρώτων Βοηθειών σε Σχολεία του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Η πρωτοβουλία, η οποία εντάσσεται στο Πιλοτικό Πρόγραμμα της Ειδικότητας «Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου», έλαβε χώρα με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών Αριστογείτονα Αλεξανδρόπουλου και Στέφανου Τσιρόγλου (Διασώστες Ε.Κ.Α.Β.) και τη συνδρομή των σπουδαστών.

Οι παρουσιάσεις εστίασαν σε καίρια ζητήματα, όπως η αντιμετώπιση έκτακτων παθολογικών καταστάσεων, η αντιμετώπιση αιμορραγίας, η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και η χρήση αυτόματου απινιδωτή.

Ενδεικτικά, η δράση υλοποιήθηκε στις 18 Απριλίου στους μαθητές των ειδικοτήτων Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών της Β’ και Γ’ Τάξης του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ενώ στις 14 Μαΐου η παρουσίαση έγινε στους Μαθητές του 1ου ΓΕ.Λ. Μεσολογγίου – Παλαμαϊκή Σχολή.

Η Σ.Α.Ε.Κ. Ι.Π. Μεσολογγίου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της προς:

  • Τη Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑ.Λ. Μεσολογγίου κα. Μαρία Κιρκινέζου και τον Διευθυντή του Ε.Κ. Μεσολογγίου κο. Γιάννη Αραχωβίτη για την άψογη φιλοξενία.
  • Τον Διευθυντή κο. Φώτη Σκληρό και το Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου ΓΕ.Λ. Μεσολογγίου για την υποστήριξη και τη συνεργασία.
  • Τους εκπαιδευτές κο. Αριστογείτωνα Αλεξανδρόπουλο και κο. Στέφανο Τσιρόγλου, καθώς και τους σπουδαστές της Σ.Α.Ε.Κ. Ι.Π. Μεσολογγίου για την άψογη υλοποίηση της πρωτοβουλίας.

Η ενέργεια αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευση της Σ.Α.Ε.Κ. Μεσολογγίου για την προαγωγή της υγείας και την ενίσχυση της ετοιμότητας των πολιτών σε έκτακτες καταστάσεις.

Είναι σημαντικό να τονιστεί η σπουδαιότητα της εκπαίδευσης στα Πρωτόκολλα Πρώτων Βοηθειών.

Η γνώση και η άμεση παρέμβαση από εκπαιδευμένα άτομα μπορεί να σώσει ζωές σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Πρωτοβουλίες όπως αυτή της Σ.Α.Ε.Κ. Ι.Π. Μεσολογγίου συμβάλλουν στην καλλιέργεια ενός υγιούς και ασφαλούς περιβάλλοντος για όλους.

 

Διαβάστε επίσης: Κηφισιά: Δικογραφία σχηματίστηκε για έκθεση τετράχρονου σε κίνδυνο (Video)