Ι.Σ.Α.: Με λαμπρότητα ο πρώτος επίσημος εορτασμός του προστάτη του, Ευαγγελιστή Λουκά

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια και με τη συμμετοχή πλήθους ιερέων, ιατρών αλλά και πολιτών τελέσθηκε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023 στον κατάμεστο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου η ακολουθία του πρώτου πανηγυρικού Εσπερινού του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, προστάτου του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνού, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Ο πρώτος αυτός πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Λουκά αποτέλεσε πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου και θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο την πλησιέστερη Κυριακή με την ετήσια μνήμη του Ευαγγελιστού Λουκά.

Στη συνέχεια τελέσθηκε η Ακολουθία της Αρτοκλασίας υπέρ υγείας των μελών του Συλλόγου και των οικογενειών τους και εψάλλη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων ιατρών του Συλλόγου.

Μετά τον Εσπερινό ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Γεώργιος Αγραφιώτης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Δαμασκηνό, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.Σ.Α, το πλήθος των πιστών και το σύνολο του ιατρικού κόσμου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ι.Σ.Α και τίμησαν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις και κάλεσε στο βήμα τον διακεκριμένο Καθηγητή Χειρουργικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Λινό για την ομιλία του με θέμα: «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς και εμείς».

Στην ομιλία του ο πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Λινός παρουσίασε στοιχεία από τον βίο του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, που θεωρείται σε Ανατολή και Δύση ως ο πρώτος Άγιος Ιατρός και ολοκλήρωσε παρουσιάζοντας δύο παραδείγματα Ιατρών και Επισκόπων, τον Άγιο Λουκά, Επίσκοπο Συμφερουπόλεως και τον Μητροπολίτη Anthony Bloom, οι οποίοι παράλληλα με τα ιατρικά τους καθήκοντα αφιερώθηκαν στον Θεό, χειροτονήθηκαν Ιερείς και αναδείχθηκαν Επίσκοποι.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Δαμασκηνός ευχαρίστησε τον π. Δημήτριο Λινό, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Γεώργιο Αγραφιώτη και όλους όσους παρευρέθηκαν και ευχήθηκε ο κοινός αυτός εορτασμός να γίνει ένας θεσμός για την τοπική Εκκλησία και την τοπική Κοινωνία.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Ζώης, ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Ιωάννης Τσιτσέλης και πολλοί εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Μετά το τέλος της λειτουργίας στον προαύλιο χώρο του ναού μοιράστηκαν άρτοι από μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου σε όλους τους παρευρισκόμενους.

“Ως Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλους τους συναδέλφους, Υγεία και η χάρη του Αγίου μας να μας φωτίζει και να μας οδηγεί στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή”, καταλήγει η ανακοίνωση του Ιατρικού.

 

Διαβάστε επίσης: Ε.Ο.Δ.Υ.: Σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο δωρεάν διαγνωστικοί έλεγχοι την Τετάρτη