Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο αυτοκίνητο πάει συνολικά την τεχνολογία πολλά βήματα εμπρός

Το Opel Experimental, το οποίο ο Φλόριαν Χιούτλ, CEO της Opel, παρουσίασε στο κοινό για πρώτη φορά στην περσινή έκθεση ΙΑΑ Mobility του Μονάχου, δείχνει το μέλλον της μάρκας, που συνοψίζεται σε τρεις έννοιες:

1. Greenovation: Το Opel Experimental είναι πλήρως ηλεκτρικό, με μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα.

2. Detox: Η σχεδίασή του είναι τολμηρή και λιτή και επικεντρώνεται στα ουσιώδη.

3. Modern German: Εντυπωσιάζει με τις αναλογίες του, την έξυπνη αεροδυναμική, την εξαιρετικά αποδοτική εκμετάλλευση των χώρων και την κορυφαία τεχνολογία φωτισμού, συμπεριλαμβανομένου του φωτιζόμενου εμβλήματος της Opel.

Η φιλοσοφία του Opel Experimental εκφράζεται μέσω του βίντεο “Ζωγραφίζοντας με το Φως”, όπου η Opel αποδεικνύει ότι η καινοτόμος τεχνολογία φωτισμού θα είναι στο μέλλον ικανή για πολύ περισσότερα από τον απλό φωτισμό του δρόμου και της γύρω περιοχής. Θα αυξάνει την ασφάλεια και την άνεση, ενώ παράλληλα -και αυτό αξίζει να το κρατήσουμε- θα γεννά συναισθήματα.

Το πρωτοποριακό Opel Experimental δείχνει πώς μπορεί να μοιάζει το μέλλον. Στο εσωτερικό, τα ηλεκτροχρωμικά υλικά βυθίζουν τους επιβάτες στο ατμοσφαιρικό φως, δημιουργώντας ένα κλίμα ευεξίας. Τα υλικά αυτά έχουν επίσης πρακτικές ιδιότητες. Για παράδειγμα, εάν ένα όχημα, ένας ποδηλάτης ή ένας πεζός βρίσκεται στο τυφλό σημείο του Opel Experimental, εμφανίζεται μια έγχρωμη προειδοποίηση στο εσωτερικό της αντίστοιχης πόρτας, καθώς και στο head-up display.

Επιπλέον, η εξωτερική πλαϊνή θέα καταγράφεται από κάμερες και προβάλλεται στην εσωτερική επιφάνεια της πόρτας. Αυτό δημιουργεί ένα οπτικό εφέ “διαφάνειας”, που επιτρέπει τη θέα προς τα έξω και βελτιώνει περαιτέρω την ορατότητα. Η νέα τεχνολογία ανεβάζει τη διάθεση και αυξάνει τον παράγοντα ευεξίας στην καμπίνα, ενώ παράλληλα βελτιώνει την ασφάλεια του οδηγού, των επιβατών και των άλλων χρηστών του δρόμου, χάρη στο ατμοσφαιρικά μεταβαλλόμενο φως.

Αυτό είναι που η Opel περιγράφει ως “Ζωγραφίζοντας με το Φως”. Στο βίντεο “Ζωγραφίζοντας με το Φως”, το Opel Experimental δείχνει επίσης πώς η μελλοντική τεχνολογία φωτισμού βελτιώνει την ορατότητα με εντελώς ασυνήθιστους τρόπους. Χάρη στις καθηλωτικές, ψηφιακές τεχνολογίες ασφάλειας, οχήματα όπως το Opel Experimental μπορούν να αναγνωρίζουν τους πεζούς πιο γρήγορα και πιο καθαρά από ποτέ.

Στη συνέχεια, η τεχνολογία που βασίζεται στην επαυξημένη πραγματικότητα δημιουργεί ένα παλλόμενο προειδοποιητικό σήμα και εμφανίζει άλλα σημαντικά μηνύματα και σήματα για τους οδηγούς και τους χρήστες του δρόμου, μέσω ολογραμμάτων.

Πηγή: Sport24.gr