Κ.Κ.Ε.: Περιοδεία του Νίκου Παπαναστάση στις πληγείσες περιοχές της Αιτωλ/νίας (Photos)

Κ.Κ.Ε.: Περιοδεία του Νίκου Παπαναστάση στις πληγείσες περιοχές της Αιτωλ/νίας

Μεγάλες ζημιές σε σειρά καλλιεργειών, άφησαν πίσω τους οι τελευταίες χαλαζοπτώσεις και τα μπουρίνια που εκδηλώθηκαν προχθές Πέμπτη και χθες Παρασκευή, σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα, από τα καιρικά φαινόμενα, χτυπήθηκαν καλλιέργειες καλαμποκιού, εσπεριδοειδών (μανταρινιές, πορτοκαλιές), ακτινιδίων αλλά και της επιτραπέζιας ελιάς.

Τραγικές ήταν οι εικόνες απ’ τα προβλήματα που εντοπίστηκαν ειδικά στα Καλύβια Αγρινίου, με το πλήγμα να είναι πολύ μεγάλο ειδικά για τους βιοπαλαιστές αγρότες που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εισόδημα, σε συνδυασμό με τα μεγάλα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (αυξημένο κόστος παραγωγής, χαμηλές τιμές για τα προιόντα τους κ.ά.).

Άμεση ήταν η αντίδραση της Τ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας του Κ.Κ.Ε. που πραγματοποίησε σήμερα περιοδείες σε πληγείσες περιοχές με Επικεφαλής τους Πάνο Σταθελάκη, Γραμματέα της Τ.Ε. και Νίκο Παπαναστάση, Βουλευτή του Κόμματος στον Νομό.

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με κατοίκους και παραγωγούς, ενώ απαιτήθηκαν, μεταξύ άλλων απ’ την πλευρά του κόμματος προς κάθε αρμόδιο φορέα, άμεσες καταγραφές και αποζημιώσεις στο 100% για τους πληγέντες αγρότες χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Παράλληλα, σημειώθηκε ότι το Κ.Κ.Ε. θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν απ’ την πλευρά του, καταθέτοντας και ερώτηση στη Βουλή για τα ζητήματα που προέκυψαν απ’ τις ζημιές.

Διαβάστε επίσης: Καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αγρινίου» για τις προσλήψεις Σχολικών Καθαριστριών