Καινούργιο Αγρινίου: Ζωντανεύει το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διαδικασίες για να λειτουργήσει το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Καινούργιο. To πάρκο δημιουργήθηκε πριν πολλά χρόνια χωρίς ωστόσο ποτέ να να έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα.

Χρειάστηκε να περάσουν χρόνια και διάφορες αποτυχημένες προσπάθειες για να φτάσουμε στο σημείο η κυκλοφοριακή αγωγή να γίνει μάθημα που θα αφορά τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου.

Στο πρόσφατο Κοινοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος του Καινουργίου Βασίλης Καραγκούνης είχε ενημερώσει για τις ενέργειες του, ώστε το πάρκο να τεθεί σε λειτουργία.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο κ. Καραγκούνης ανέφερε ότι έχουν αγοραστεί καινούργιες μπαταρίες και 4 οχήματα άμεσα θα είναι έτοιμα να τα οδηγήσουν μαθητές.

Τις επόμενες ημέρες το πάρκο θα καθαριστεί και θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε σύντομα να είναι επισκέψιμο από σχολεία, αρχικά του Καινουργίου.

Ήδη έχει ενημερώσει εγγράφως την Τροχαία Αγρινίου για να δοθεί το πράσινο φως ώστε σχολεία του Καινουργίου να το επισκεφθούν και να γίνουν μαθήματα, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες και οι δοκιμές.

Παράλληλα έχει ενημερωθεί ο Δήμος Αγρινίου ώστε όσα σχολεία θέλουν να επισκεφθούν το Πάρκο και οι μαθητές να διδαχθούν τα πρώτα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, θα γίνει ξενάγηση στο χώρο και θα παρακολουθήσουμε τις δοκιμές.

kainourgiopress.gr