«Καλάθι του Νοικοκυριού»: Παρατείνεται ως το τέλος του 2023

«Δυναμώνουμε το τείχος προστασίας από την ακρίβεια για την ελληνική οικογένεια» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης

Μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους παρατείνεται το «Καλάθι του νοικοκυριού», όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

«Για πρώτη φορά, εντάσσουμε στη σχετική διάταξη και τα σχολικά είδη, διευρύνοντας την κάλυψη ιδιαιτέρως σημαντικών αναγκών για τις οικογένειες», τόνισε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κώστα Σκρέκα:

 «Δυναμώνουμε το τείχος προστασίας για την ελληνική οικογένεια που δοκιμάζεται από την ακρίβεια και τον εισαγόμενο πληθωρισμό. Παρατείνουμε μέχρι το τέλος του 2023 δύο σημαντικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης της Ν.Δ.: το «Καλάθι του Νοικοκυριού», που έφερε απτά αποτελέσματα, και την επιβολή πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους, σε σημαντικά για το καλάθι της ελληνικής οικογένειας προϊόντα. Επιπλέον, για πρώτη φορά, εντάσσουμε στη σχετική διάταξη και τα σχολικά είδη, διευρύνοντας την κάλυψη ιδιαιτέρως σημαντικών αναγκών για τις οικογένειες. Η Κυβέρνηση συνεχίζει με σχέδιο και αποφασιστικότητα τη μάχη κατά της ακρίβειας και των φαινόμενων αθέμιτης κερδοφορίας, προς όφελος των οικογενειακών προϋπολογισμών»

protothema.gr

Διαβάστε επίσης: Παράταση του «Market Pass» μέχρι και τον Οκτώβριο