Κανελόνια με τόνο

Υλικά

  1. 300 γρ. τόνος σε κονσέρβα
  2. 1 μικρό κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  3. 1 καρότο τριμμένο
  4. 100 ml σάλτσα ντομάτας
  5. 1 κ.γ. πάπρικα
  6. 1 κ.γ. θυμάρι
  7. 1 κ.σ. πάστα ελιάς (προαιρετικά)
  8. 1/2 περίπου πακέτο κανελόνια
  9. Μπεσαμέλ
  10. 1 & ½ κούπα τυρί τριμμένο
  11. 1 κουτ. γλ. πάπρικα καπνιστή
  12. 90 γρ.βούτυρο
  13. 1/3 κούπα αλεύρι
  14. 2 κούπες γάλα

Εκτέλεση

  1. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον τόνο και τα υπόλοιπα υλικά.Φροντίζουμε να μην έχει πολλά υγρά.Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά.γεμίζουμε τα κανελόνια μας και τ’αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ.

    Κανελόνια με τόνο φωτογραφία βήματος 1Κανελόνια με τόνο φωτογραφία βήματος 1Κανελόνια με τόνο φωτογραφία βήματος 1
  2. Ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά της μπεσαμέλ. Στο τέλος, προσθέτουμε το τυρί κρατώντας λίγο για πασπάλισμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σκεπασμένο με καπάκι ή αλουμινόχαρτο για 25΄.Μετά αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε άλλα 10΄στο γκριλ.

    Κανελόνια με τόνο φωτογραφία βήματος 2Κανελόνια με τόνο φωτογραφία βήματος 2Κανελόνια με τόνο φωτογραφία βήματος 2
  3. Καλή όρεξη!!!

    Κανελόνια με τόνο φωτογραφία βήματος 3Κανελόνια με τόνο φωτογραφία βήματος 3Κανελόνια με τόνο φωτογραφία βήματος 3

cookpad.com