Κατούνα – Φωτοβολταϊκά: Το εντυπωσιακό βίντεο με την εξέλιξη των εργασιών

Ελλάδα σημαίνει φως. Η ταυτότητα της χώρας μας, αυτό το στοιχείο που πουθενά αλλού δεν υπάρχει, είναι το φως. 

Είναι ο ήλιος, που δίνει ζωή και που καιρός ήταν πια να τον αξιοποιήσουμε όσο περισσότερο γίνεται.

Στα φωτοβολταϊκά, η Ένωση Αγρινίου έκανε το μεγάλο βήμα μια δεκαετία πριν.

Σήμερα κάνει το επόμενο βήμα, δημιουργώντας την «Κοιλάδα του ηλίου» στην περιοχή της Κατούνας, ένα μεγάλο έργο, που θα αφήσει το δικό του αποτύπωμα στην τοπική οικονομία. Ένα έργο, που όπως θα δείτε στο βίντεο που δημοσιεύουμε, …δεν είναι ανέξοδα λόγια, υποσχέσεις, σχεδιασμοί και οράματα.

Δεν είναι μελέτες, ανακοινώσεις, διακηρύξεις, μακέτες και φαντασιώσεις. Υλοποιείται. Κατασκευάζεται και μάλιστα προχωρά γρηγορότερα απ’ το χρονοδιάγραμμα.

Έργο που αφορά την ίδια την κοινωνία. Έργο που ανήκει στους ίδιους τους πολίτες που για μία ακόμη φορά έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στην Ένωση Αγρινίου, γνωρίζοντας καλά ότι μόνο όφελος θα υπάρξει.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι τέτοια εποχή υλοποιείται μια επένδυση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, έχει τη δική του σημασία. Όπως συνέβη και στο παρελθόν, όταν εν μέσω κρίσης και μνημονίων, η Ένωση Αγρινίου ήταν εκείνη που όχι μόνο κράτησε αντιστάσεις, αλλά προχώρησε σε σοβαρές επενδύσεις.

Και μπορεί κάποιοι να μην αισθάνονται καλά με όλα αυτά, να στεναχωριούνται που βλέπουν την Οργάνωση να προοδεύει, να μη θέλουν την πράσινη ανάπτυξη, να μην ανέχονται τις ΑΠΕ, να μη θέλουν τους πολίτες να επενδύουν οι ίδιοι στον τόπο τους, να μην τους αρέσει η Ενεργειακή Δημοκρατία, να ενοχλούνται που τόσες εκατοντάδες οικογένειες διασφαλίζουν εισόδημα εύκολα και ξεκούραστα, …αλλά, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό, παρά μόνο να τους πικράνουμε ακόμη περισσότερο, συνεχίζοντας χωρίς παρεκκλίσεις στο δρόμο που έχουμε χαράξει.

Και είναι μακρύς ο δρόμος….

e-ea.gr